din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2761 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Peste 40 de aradeni si-au recuperat diferenta dintre taxa de poluare si cea de prima inmatriculare

Peste 40 de aradeni si-au recuperat diferenta dintre taxa de poluare si cea de prima inmatriculare

  Publicat: 18 Jul 2008       1579 citiri       Sursa: NewsIn  


Peste 40 de persoane din judetul Arad si-au recuperat diferenta dintre taxa de poluare actuala si fosta taxa de prima inmatriculare, valoarea sumelor restituite de Directia Generala a Finatelor Publice (DGFP) depasind 100.000 lei.

Legea 10 din 2001. Reconstituirea dreptului de proprietate asupra aceluiasi imobil care a fost preluat in mod abuziv in perioada de referinta a legii;
Suta Vasile - membru al Parlamentului Romaniei.
Suta Vasile - membru al Parlamentului Romaniei.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Document care justifica primirea unei sume de bani. Constituie un act justificativ de inregistrare a sumelor incasate in registrul de casa si in contabilitate.
Conform datelor centralizate la nivelul DGFP Arad, pana in prezent au fost depuse 185 dosare pentru restituire . "Incepand cu data de 1 iulie a intrat in vigoare taxa pe poluare, actul normativ care reglementeaza aceasta taxa oferind posibilitatea contribuabililor sa solicite restituirea diferentei dintre taxa pe poluare actuala si fosta taxa de prima inmatriculare. Din totalul numarului de dosare depuse au fost solutionate 42, iar sumele efectiv restituite se ridica la 103.041 lei", se arata intr-un comunicat al DGFP Arad.

De asemenea, in comunicat se mai mentioneaza ca, pe parcursul anului 2007, incasarile la bugetul general consolidat au fost de 1.391,14 milioane lei din care taxa de prima inmatriculare a reprezentat 17,34 milioane lei, respectiv 1,24 la suta . Totodata, in primele sase luni ale anului 2008, bugetul general consolidat a inregistrat incasari de 799,33 milioane lei, din care 9,22 milioane lei reprezinta taxa de prima inmatriculare, respectiv 1,15 la suta .

Un barbat din Arad a primit, in data de 4 iulie, de la Directia Generala a Finatelor Publice, diferenta de bani dintre taxa pe poluare si taxa speciala de prima inmatriculare, in valoare de 2.472 lei, fiind prima plata de acest fel din judetul Arad.

Ministerul de Finante a publicat, la sfarsitul lunii iunie, normele privind taxa de poluare auto, in care au fost incluse modul de calcul al acesteia si modul de restituire a sumelor platite in plus fata de taxa stabilita prin Codul Fiscal, banii urmand sa fie folositi pentru proiecte de mediu. Contribuabilul poate cere restituirea diferentei intre suma care trebuia achitata intre 1 ianuarie 2007 si 30 iunie 2008 - cu titlu de taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule - si cuantumul rezultat din aplicarea prevederilor actuale privind taxa pe poluare pentru autovehicule. Banii vor fi returnati integral, daca solicitantul nu are datorii fiscale, in 45 de zile de la data depunerii documentatiei. Aceasta va include chitanta care atesta achitarea sumei si copii dupa cartea de identitate a vehiculului si dupa certificatul de inmatriculare, cu prezentarea lor in original.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...