din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1943 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Ofiter de politie judiciara din cadrul Sectiei 12 Politie trimis in judecata de procurorii DNA

Ofiter de politie judiciara din cadrul Sectiei 12 Politie trimis in judecata de procurorii DNA

  Publicat: 09 Sep 2013       2419 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul teritorial Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a inculpatului VASILE DAN, ofiter de politie judiciara cu grad de comisar in cadrul Sectiei 12 Politie � Biroul Ordine Publica � Compartimentul Sisteme Paza la data faptelor, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele infractiuni:

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Denumire data monedei unice europene.
Reprezinta un mijloc de proba scris ce trebuie sa cuprinda mentiunile necesare si sa aiba forma ceruta de lege.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

- luare de mita,
- trafic de influenta si
- fals intelectual.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
La data de 10 septembrie 2012, inculpatul Vasile Dan, in calitate de ofiter de politie in cadrul Sectiei 12 Politie - Biroul Ordine Publica a pretins suma de 2.000 lei de la reprezentantul legal al unei firme de paza (denuntator in cauza) iar la data de 11 septembrie 2012, din banii pretinsi, a primit de la denuntator suma de 100 de euro. Banii au fost pretinsi si primiti cu titlu de mita pentru a nu mentiona in procesul verbal de control neregulile constatate cu privire la activitatea agentilor de paza si pentru a nu sesiza Inspectoratul Teritorial de Munca cu privire la neregulile legate de timpul legal de munca al agentilor de paza angajati ai societatii reprezentate de denuntator.
De asemenea, la data de 19 septembrie 2012, inculpatul Vasile Dan a pretins de la acelasi denuntator suma de 200 de euro, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra unor ofiteri de politie din cadrul Directiei Generale a Municipiului Bucuresti - Serviciul Ordine Publica - Biroul Sisteme de Securitate, pentru a-i determina ca ulterior, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la obiective pazite de firma denuntatorului, sa nu aplice sanctiuni societatii comerciale, angajatilor sau denuntatorului.
In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unei sume de bani apartinand inculpatului.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Trimitere in judecata    DNA    Luare de mita    Trafic de influenta    Fals intelectual

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1167

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru �fapte de coruptie� incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1484

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 788

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1227

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1311

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 943Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Suspendarea raportului de serviciu in cazul savarsirii de infractiuni de catre functionarii publici. Legalitatea desfasurarii unei activitati in domeniul privat
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Conditiile dobandirii calitatii de �victima indirecta� in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Jurisprudenţă

Contestatie decizie de suspendare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului. Trimiterea in judecata a angajatului pentru fapte incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de apel Iasi, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 361/22.09.2020

Competenta teritoriala. Locul savarsirii infractiunii. Marturie mincinoasa
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, incheierea nr. 93 din 20 februarie 2020

Suspendarea de drept a raportului de serviciu nu poate opera in cazul in care este necesar a se evalua de catre angajator infractiunea pentru care s-a dispus trimiterea in judecata
Pronuntaţă de: Tribunalul Arges - Sentinta civila nr. 292/2020

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public. Conditii
Pronuntaţă de: Tribunalul ARGES - Sentinta civila nr. 292/17.07.2020