din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2697 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Procurori DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de Crisan Mihai

Procurori DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de Crisan Mihai

  Publicat: 06 Feb 2015       1801 citiri       Sursa: Euroavocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul Teritorial Oradea efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul CRISAN MIHAI, administrator al unei societati comerciale, la data faptelor, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Inscris compus din talon si mai multe cupoane.
Contractul prin care o persoana, numita comodant, remite spre folosinta altei persoane, numita comodatar, un lucru nefungibil si neconsumptibil, cu obligatia pentru acesta de a-l restitui la termen in natura, in individualitatea sa (art.1560 Cod Civil).
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.

- dare de mita in forma continuata (4 acte materiale),


- dare de mita in forma continuata (2 acte materiale).


La data de 03 februarie 2015, Tribunalul Bihor a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva pentru 30 de zile si a dispus fata de inculpatul CRISAN MIHAI, masura controlului judiciar, pe o perioada de 60 zile .


Inculpatului Crisan Mihai i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.


In ordonanta intocmita de procuror se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:


La data de 17 ianuarie 2013, in parcarea unui local din municipiul Satu-Mare, inculpatul Crisan Mihai i-a remis inculpatului Ardelean Ioan Mircea, director executiv al Directiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, mai multe bunuri alimentare.


In contrapartida, acesta din urma, in calitatea sa conducator al institutiei mai sus amintite, a dispus unei echipe de control, desemnate sa efectueze o inspectie fiscala generala la firma inculpatului Crisan Mihai, sa nu constate nereguli cu privire la activitatea comerciala ilicita a societatii mentionate, Inspectia organelor de control a avut loc in perioada 25.03-30.03.2013.


La data de 11 martie 2013, in acelasi scop, inculpatul Crisan Mihai i-a remis aceleiasi persoane, suma de 4.000 de euro.


In perioada ianuarie-aprilie 2013, inculpatul Crisan Mihai i-a dat unui inspector fiscal in cadrul Serviciului de Inspectie Persoane Juridice din cadrul Directiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare, desemnat sa efectueze un act de control fiscal la firma sa, mai multe foloase materiale dupa cum urmeaza:


- la data de 31.01.2013, la initiativa sa, a suportat contravaloarea cheltuielilor aferente consumatiei unui numar de circa 20 de persoane invitate la un restaurant, cu ocazia celebrarii zilei de nastere a functionarului public,


- la data de 14.02.13, i-a oferit si predat inspectorului fiscal, prin intermediul unor angajati, doua platouri cu mancare pregatite de personalul unui restaurant,


- la data de 01.03.2013, a acceptat solicitarea functionarului public de a accepta incheierea si semnarea unui contract fictiv, intre o societate controlata de inculpat si o firma detinuta de un prieten al inspectorului fiscal, act menit sa ajute aceasta societate din urma sa poata accesa un credit bancar,


- in data de 14.04.2013, i-a dat aceluiasi inspector suma de 1.000 de lei cu titlu de imprumut .


In schimbul oferirii si remiterii acestor foloase materiale, functionarul public a efectuat un control fiscal formal la societatea comerciala administrata de inculpatul Crisan Mihai, fara a constata nereguli majore, in ciuda faptului ca existau evidente dubii cu privire la legalitatea relatiilor comerciale supuse controlului.




Citeşte mai multe despre:    Dare de mita    Oradea    art. 309 CPP    Contract fictiv    Inspector fiscal    Arestare preventiva

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

13 iulie 2021 - Conferinta Nationala de Dreptul Muncii
15 Jun 2021 | 2082

Este admisibila invocarea compensatiei legale a datoriilor reciproce dintre un creditor inscris la masa credala si debitorul aflat in insolventa
20 Feb 2020 | 1182

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 14 octombrie 2019
15 Oct 2019 | 1175

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 11 octombrie 2019
11 Oct 2019 | 978

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 2 octombrie 2019
02 Oct 2019 | 1045

Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru Legatura Centura Oradea - Autostrada A3
18 Jun 2019 | 575



Articole Juridice

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Clauza cuprinsa intr-un contract de imprumut care prevede rambursarea sumei imprumutate in moneda straina in care a fost acordat imprumutul nu constituie in mod necesar o clauza abuziva
Sursa: EuroAvocatura.ro

Recuperare creante in domeniul transporturilor. Temei legal si Proceduri
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

Motivele pentru care au fost declarate neconstitutionale dispozitiile art. 666 din Codul de procedura civila
Sursa: Euroavocatura.ro

Jurisprudenţă

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

ICCJ: Excluderea asociatului din cauza neintelegerilor grave intre asociati
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Analiza modului de individualizare a sanctiunii disciplinare reprezinta esenta controlului de legalitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Oradea - Decizia civila nr. 56/2020

Elementele constitutive ale abaterii disciplinare. Prezenta salariatului la locul de munca in stare de ebrietate.
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL ORADEA � Decizia civila nr. 56/06.02.2020