din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3912 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT a dispus retinerea pentru savarsirea infractiunilor de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc

DIICOT a dispus retinerea pentru savarsirea infractiunilor de trafic ilicit de droguri de risc si de mare risc

  Publicat: 10 Dec 2015       1403 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
La data de 9 decembrie 2015 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor:

Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Principiu fundamental prevazut in cap. I, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

I. D.,I. I.,I. O.,P. A. M.,F. F.,P. A. M.,I. M.,I. A.siI. M.pentru savarsirea infractiunilor detrafic ilicit de droguri de risc si de mare riscsipunere la dispozitie a locuintei in vederea consumului ilicit de droguri de mare risc.


In cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada februarie 2015 - decembrie 2015, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatii au procurat cantitati importante de droguri (heroina, metadona si cannabis) pe care le-au comercializat stradal consumatorilor de pe raza municipiului Bucuresti, cu precadere in sectorul 2.
In urma activitatilor desfasurate in cauza, au fost gasite si ridicate 40 de grame de heroina, 20 de grame de cannabis, 180 de comprimate de metadona, 2.300 de lei, precum si ambalaje si materiale folosite la ambalarea drogurilor.


La data de 9 decembrie 2015 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Bucuresti au propus Tribunalului Bucurestiarestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zilea inculpatilorI. D.,I. I.,I. O.,P. A. M.,F. F.,P. A. M.,I. M.,I. A. siI. M.


Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti.


Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Jandarmeriei Romane.


Pe intreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    DIICOT    retinerea    trafic ilicit de dorguri de risc si de mare risc    cosumul ilicit de droguri de mare risc    arestare preventiva    prezumtia de nevinovatie    Codul de procedura penala

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Inspectia Muncii: Campanie nationala pentru verificarea agentilor de plasare a fortei de munca in strainatate
31 May 2020 | 1006

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 1986

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 1289

Ajutoare de urgenta in valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs in judetul Ialomita
11 Oct 2019 | 991

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 � februarie 2020
17 Sep 2019 | 3560

Camera Consultantilor Fiscali a publicat data si tematica pentru sustinerea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea noiembrie 2019
10 Sep 2019 | 1120



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Hotarare definitiva pronuntata intr-un litigiu privind nerespectarea dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Un constructor de automobile ale carui vehicule manipulate ilicit sunt revandute in alte state membre poate fi chemat in judecata in fata instantelor acestor state
Sursa: EuroAvocatura.ro

Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre unul dintre parinti in contextul divortului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contract de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera. Actiune in rezolutiune. Neindeplinirea culpabila a obligatiei privind asigurarea folosintei imobilului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 331 din 6 februarie 2020

Neindeplinirea conditiilor raspunderii patrimoniale a salariatului. Retinerea nelegala a drepturilor salariale
Pronuntaţă de: Tribunalul Galati - Sentinta civila nr. 904 din data de 11 Noiembrie 2020

Raspunderea patrimoniala a salariatului. Conditiile de operare a retinerilor din salariu.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Decizia civila nr. 2314/2020 din 20.07.2020

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.