din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » Baroul Bucuresti a inceput eliberarea/vizarea cardurilor de avocat pe anul 2016

Baroul Bucuresti a inceput eliberarea/vizarea cardurilor de avocat pe anul 2016

  Publicat: 14 Dec 2015       1606 citiri       Sursa: euroavocatura.ro  


Camera inferioara a Parlamentului englez,
Cererile pentru emitere carduri (in format clasic pentru avocati stagiari/straini si tip CCBE pentru avocati definitivi) sau pentru vizarea pe anul 2016 a documentelor de legitimare profesionala valabile, se ridica de la etajul V si se depun incepand cu data de 14.12.2015, la biroul IT, camera 501.

1. In dreptul civil, vezi Contract de mandat, Procura, Reprezentare.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Card de plastic care permite titularului obtinerea de numerar de la automate bancare (ATM-uri) si achizitionarea de bunuri si servicii cu plata in sistem electronic la POS in supermarket-uri, magazine, statii de benzinarie etc.
Baroul este constituit din toti avocatii inscrisi pe Tabloul avocatilor, care au sediul profesional principal in localitatile de pe raza acestuia.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.

  • Vizarea pe anul 2016 a cardurilor tip CCBE se va realiza prin aplicarea pe loc a timbrului holografic, dupa verificarea conditiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip.

  • Vizarea pe anul 2016 a legitimatiilor de avocat (pe suport hartie) se va realiza prin aplicarea pe loc a stampilei,dupa verificarea conditiilor de eliberare, prin depunerea cererii-tip.


Toate cererile de eliberare card se depun personal sau cu imputernicire.


In cazul in care se impune emiterea unui card tip CCBE nou (furt, pierdere, distrugere, schimbare de nume, etc), avocatul va completa cererea tip specifica si o va depune la biroul IT, cam. 501. Cererea se va inainta la UNBR in vederea emiterii unui nou card, ce va fi emis in termen de cel putin 15 zile de la data inregistrarii solicitarii la UNBR si va fi supus acelorasi conditii de eliberare, inclusiv cu privire la plata taxei de emitere card .


In cazul in care se impune emiterea unui card nou de tip clasic pentru avocati stagiari sau straini (furt, pierdere, distrugere, schimbare de date, etc), avocatul va completa cererea tip specifica si o va depune la biroul IT, cam. 501. Pentru furt/pierdere se achita o taxa suplimentara de emitere de 10 lei, in contul baroului, la casierie et.IV.


Pentru eliberarea unui nou card este necesara publicarea unui anunt de pierdere/furt intr-un cotidian de larga circulatie si declararea acestui fapt la barou.


Cardul de avocat stagiar este valabil pana la sfarsitul anului in curs, mentionat pe card, iar cardul tip CCBE pentru avocatii definitivi are o perioada de valabilitate de 5 ani, mentionata pe card,urmand a fi vizat anual prin aplicarea unui timbru holografic, numai in masura in care sunt indeplinite toate conditiile cerute pentru eliberarea documentului.


Consiliul Baroului Bucuresti reaminteste avocatilor obligatia de plata a taxelor si contributiile datorate bugetului Baroului Bucuresti, U.N.B.R. si Filialei Bucuresti a C.A.A. conform dispozitiilor art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, republicata.


TAXE B.B. / U.N.B.R. :


AVOCATI DEFINITIVI- 564 lei/an (47 lei/luna)
AVOCATI STAGIARI- 276 lei/an (23 lei/ luna)
CONT BAROUL BUCURESTI
RO63 RNCB 0080005630040001
BCR Sucursala Lipscani


Modelele legitimatiilor de avocat de tip card (clasice sau CCBE) se regasesc in Statutul profesiei de avocat, astfel cum a fost modificat prin Hotararea Consiliului U.N.B.R. nr.852 / 2013.Citeşte mai multe despre:    Baroul Bucuresti    card de avocat    Consiliul Baroului Bucuresti    avocat stagiar    avocat definitiv

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1859

Baroul Bucuresti continua colaborarea privind educatia juridica in scoli
24 Mar 2019 | 925

Conferinta: Legea nr. 310/2018 privind modificarea Codului de procedura civila, intre reforma si restauratie
22 Jan 2019 | 1741

Apelul Decanului Baroului Bucuresti pentru respectarea indatoririlor avocatilor si prestigiului profesiei
14 Nov 2018 | 1206

INPPA: Conferinta �Aplicarea codurilor fundamentale in Anul Centenarului Marii Uniri�
05 Jun 2018 | 2387

Conferinta INPPA: �Probleme actuale in procesul civil si in procesul penal�
02 May 2018 | 2682Articole Juridice

Ajutorul public judiciar � beneficiari, forme, conditii de acordare
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Forma aplicabila in 2016 a Codului muncii
Sursa: EuroAvocatura.ro

�Justitia tarzie este justititie nula�. Solutie alternative - Arbitrajul judiciar. Tribunalul de Arbitraj Judiciar � Bucuresti.
Sursa: EuroAvocatura.ro

Filiatia paterna in contextul reproducerii asistate
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia nr. 362/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 32 alin. (7) fraza finala din Legea cetateniei romane nr. 21/1991
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 798/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 10 alin. (1) din Legea nr. 190/1999
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia Curtii Constitutionale nr. 738/2018 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 167 alin. (4) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Cauza Caracas impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Hotarare CEDO din 29/06/2006 in Cauza Caracas impotriva Romaniei