din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2769 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Detinatorii de arme cu aer comprimat au nevoie de permis de portarma

Detinatorii de arme cu aer comprimat au nevoie de permis de portarma

  Publicat: 16 Oct 2008       16420 citiri       Sursa: Ziua  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Deputatii au aprobat, miercuri, o ordonanta de urgenta a Guvernului potrivit careia pentru procurarea armelor cu aer comprimat sau cu proiectile de cauciuc este nevoie de autorizatie, iar pentru port si folosire posesorii trebuie sa detina permis de arma.

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Termen sinonim cu arestarea preventiva,
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Pana in prezent, era necesara doar o notificare la politie pentru cei care doreau sa detina o astfel de arma. Conform ordonantei aprobate, miercuri, de catre Camera Deputatilor, detinerea armelor cu aer comprimat sau a celor cu proiectile de cauciuc va fi permisa doar persoanelor care nu au in cazier infractiuni comise cu violenta, au trecut printr-o evaluare psihologica si nu au trecut in ultimii 5 ani prin situatii care sa fi determinat autoritatile sa revoce sau sa anuleze dreptul de port si folosire a armelor neletale. Pentru procurarea acestor arme va fi nevoie de autorizatie, iar pentru port si folosire va fi necesar un permis de arma, informeaza NewsIn. In cazul detinerii armelor confectionate pentru a imprastia gaze nocive sau iritante este obligatorie lipsa antecedentelor penale in ceea ce priveste infractiunile comise cu violenta, precum si notificarea facuta la politie. Reprezentantii Guvernului au motivat oportunitatea Ordonantei privind regimul armelor si munitiilor prin faptul ca a crescut sensibil numarul cazurilor in care au fost utilizate arme neletale, 42 in 2007 fata de 30 in 2006. Totodata, a crescut si numarul detinatorilor de asemenea tip de arma, 35.800 la milocul anului 2007, dintre care 14.000 numai in Bucuresti. "Avand in vedere exacerbarea unor evenimente in care diversi posesori de arme neletale au facut uz de acestea fara o motivatie legitima sau de necesitatea protejarii propriei persoane ori a altora, dar care a pus in pericol viata sau integritatea persoanelor, se impune o revizuire a regimului juridic stabilit pentru anumite categorii de arme neletale", se arata in expunerea de motive a Guvernului.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...