din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2230 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CGMB. Autoturismele cu mai mult de 3 pasageri vor avea prioritate

CGMB. Autoturismele cu mai mult de 3 pasageri vor avea prioritate

  Publicat: 25 Nov 2008       1463 citiri       Sursa: 9Am  


Totalitate a actiunilor: primire, pastrare, evidenta, manuire, eliberare, care compun activitatea de administrare,
Autoturismele cu trei sau mai multi pasageri vor putea circula pe prima banda a soselelor din Capitala, cea pe care au prioritate vehiculele RATB si masinile de interventie (salvare, politie, pompieri), conform Programului integrat de gestiune a calitatii aerului in Bucuresti.

Prevazuta in cap. IV, t. III, art. 64, C. pen., partea generala,
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Sanctiuni ce se aplica in cazuri anume prevazute de lege prin derogare de la regulile comune.
Denumire data monedei unice europene.
Totalitate a actiunilor: primire, pastrare, evidenta, manuire, eliberare, care compun activitatea de administrare,
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Sistem unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica
Programul, aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), prevede si interzicerea stationarii oricarui vehicul, intre orele 8 si 20, pe banda intai a soselor cu doua benzi.

Programul incurajeaza mersul pe bicicleta si folosirea in comun a autoturismelor de mai multe persoane .

In acelasi program, una dintre masurile pentru cresterea calitatii aerului in Capitala se refera la parcari, care ar urma sa aiba "dale innerbate". Altfel spus, intre dale va trebui sa fie prevazut un spatiu care sa permita cresterea ierbii.

Programul mai prevede ca marile centre comerciale sa permita accesul in parcarile proprii masinilor riveranilor, gratuit, intre orele 10 seara si 8 dimineata.

Acelasi program propune si cresterea tarifelor pentru parcarea in zonele centrale. Vor scoate bani din buzunar si proprietarii de terenuri care nu construiesc ceva pe suprafata detinuta in termen de un an de la dobandirea acesteia. Acestia vor fi obligati sa amenajeze spatii verzi pe terenul detinut, in caz contrar urmand sa plateasca amenzi. Pe de alta parte, cei care construiesc vor fi obligati sa faca spatii verzi si sa planteze arbori pe 30% din suprafata parcelei detinute. Constructiile noi vor trebui, in plus, sa aiba spatii de parcare pentru biciclete.

In fine, soferii nu vor avea voie sa circule cu mai mult de 30 de kilometri la ora pe strazile secundare din Capitala si in apropierea scolilor.

Programul integrat de gestionare a calitatii aerului in municipiul Bucurest prevede si facilitati la impozitare pentru cladirile care au amenajate terase verzi.

Potrivit acelasi program, va fi plantata iarba pe terenurile virane si in "pastilele" din jurul copacilor aflati pe aliniamentul stradal.

In scopul dimunarii poluarii din timpul zilei, programul sugereaza ca operatiunile de salubrizare stradala (maturare - aspirare - stropire) sa se faca in intervalul orar 7 - 20, iar colectarea deseurilor sa aiba loc seara, intre orele 20 si 7.

Programul mai prevede finalizarea proiectului LIFE AIR A WARE, ceea ce va insemna implementarea unui sistem de prognoza si avertizare in caz de poluare, astfel incat autoritatile sa poata reactiona unitar in asemenea cazuri . Costurile estimate in acest scop nu vor depasi 100.000 de euro.

Programului integrat de gestiune a calitatii aerului in Bucuresti a fost realizat, in perioada iulie 2007-iulie 2008, de o comisie tehnica din care au facut parte specialisti din Primaria Capitalei, primariile de sector, autoritatile sanitare si de protectie a mediului, Registrul Auto Roman, Oficiul de Cadastru si Geodezie si Administratia Nationala de Metrologie.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...