din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1962 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Bugetarii nu vor mai beneficia de prime, iar pentru orele suplimentare vor primi zile libere

Bugetarii nu vor mai beneficia de prime, iar pentru orele suplimentare vor primi zile libere

  Publicat: 30 Jan 2009       1299 citiri       Sursa: NewsIn  


Suma stabilita de banca de comun acord cu clientul cu ocazia incheierii contractului de credit,
Bugetarii nu vor beneficia de prime si sporuri incepand cu luna martie, salariile vor creste cu 5%, raportat la rata inflatiei, iar orele suplimentare nu vor fi platite, ci vor fi compensate prin acordarea de zile libere, pentru a reduce cheltuielile de personal cu 20%, a decis Guvernul.

Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
(Basis) Pretul de cumparare a unui anumit activ, ajustat pentru anumite evenimente cum ar fi acordarea dividendelor in actiuni.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Premierul Emil Boc a declarat ca majorarea de 5% se va acorda in doua transe, in aprilie si in octombrie. El a precizat ca si salariile profesorilor vor creste tot cu 5%, iar alte majorari vor depinde de performante.

"Vrem sa eliminam acele prime, sporuri, stimulente, care impovareaza bugetul public, iar intr-un an de criza trebuie sa fim solidari. (...) Obiectivul nostru este sa pastram locurile de munca", a declarat Boc. El a spus ca sporurile si stimulentele depasesc in multe cazuri salariul de baza . Eliminarea sporurilor si primelor se va aplica incepand cu luna martie, dupa consultarea cu partenerii sociali.

Potrivit ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, ponderea sporurilor, primelor si stimulentelor in venitul salarial a crescut cu 272% din 2005. Pogea spune ca masura eliminarii acestora se va aplica in functie de specificul locului de munca .

Ministrul Finantelor a precizat ca, in urma aplicarii acestei masuri, ponderea cheltuielilor cu personalul in PIB va scadea de la 8,4% din PIB la 7,5%.

In plus, revenirea la CAS aplicat in prima parte a anului 2008 si accelerarea calendarului de majorare a accizelor va aduce un plus de 1,3% din PIB. Ministrul a precizat ca si cheltuielile cu bunurile si serviciile vor scadea de la 6,5% la 5% din PIB.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...