din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1981 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Blocul turn de 110 metri din zona Timpuri Noi a fost aprobat de consilierii Capitalei

Blocul turn de 110 metri din zona Timpuri Noi a fost aprobat de consilierii Capitalei

  Publicat: 20 Feb 2009       1005 citiri       Sursa: NewsIn  


Planul urbanistic zonal (PUZ) care permite construirea unui bloc turn de 110 metri in cartierul Timpuri Noi din Capitala a fost aprobat astazi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), dupa ce fusese respins intr-o sedinta precedenta.

Act adoptat de organele de stat,
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Contractul in temeiul caruia o persoana numita mandant, imputerniceste pe o alta persoana, numita mandatar, sa incheie in numele ei si pentru ea anumite acte juridice.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
"Orice hotarare poate fi reintrodusa pe ordinea de zi a CGMB, indiferent de intervalul de timp de la respingerea ei. In sedinta aceasta si in cea de saptamana viitoare vor fi supuse la vot multe PUZ-uri respinse anterior. Iar asta deoarece la 1 martie intra in vigoare Ordonanta nr. 27 din 2008, mult mai restrictiva in privinta realizarii unor constructii, care ar obliga la refacerea tuturor acestor PUZ-uri. Prin reintroducerea lor pe ordinea de zi, li se mai se da practic o sansa beneficiarilor sa-si vada PUZ-urile aprobate, pentru a putea sa se apuce sa construiasca", au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul municipalitatii.

Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului (CTUAT), numita de primarul general Sorin Oprescu, a aprobat construirea blocului de 110 metri intr-o zona unde, conform Planului Urbanistic General (PUG), inaltimea maxima a cladirilor este de doar 20 de metri. Initial, comisia din mandatul de primar general al lui Adriean Videanu aprobase o inaltime si mai mare, de 162 metri.

Beneficiarul blocului turn de 110 metri este SC Timpuri Noi.

In prezent, cea mai inalta cladire din Bucuresti, functionala pe toate nivelurile, este hotelul Intercontinental, care masoara 86 de metri, urmat de Casa Presei Libere si de Palatul Parlamentului, fara a lua in calcul antenele de pe prima si, respectiv, colina pe care este construita cea de-a doua. Dintre cladirile construite dupa 1990, cea mai inalta este Tower Center, de pe bulevardul Ion Mihalache, care are 120 de metri.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...