din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3097 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Finantelor nu va acorda in acest an tichete de vacanta angajatilor

Ministerul Finantelor nu va acorda in acest an tichete de vacanta angajatilor

  Publicat: 20 Feb 2009       1295 citiri       Sursa: NewsIn  


Gheorghe Pogea s-a nascut in anul 1955. A absolvit Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor (metalurgie) din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti in 1981 si este doctor in stiinte si ingineria materialelor.
Ministerul Finantelor Publice nu va acorda angajatilor in acest an tichete de vacanta, a declarat joi ministrul de resort, Gheorghe Pogea.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Reprezinta suma activelor care pot fi utilizate pe teritoriul unei tari pentru cumpararea de bunuri si servicii si pentru achitarea datoriilor,
"Primele de vacanta, daca se vor da in acest an angajatilor de la stat vor fi sub forma de tichete de vacanta, insa acestea trebuie sa fie date doar de catre cei care inregistreaza profit. Eu nu le voi da angajatilor de a Finante tichete de vacanta", a spus Pogea.

El a precizat ca aceasta cheltuiala a firmelor este deductibila din impozitul pe profit, pana la limita specificata in OUG.

Guvernul a introdus miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, acordarea de tichete de vacanta in limita a sase salarii minime brute pe economie, acestea urmand sa fie utilizate doar pe teritoriul Romaniei si numai de persoanele pe numele carora au fost emise.

Angajatorii pot acorda tichetele de vacanta in limita propriului buget, lucratorilor care au contracte individuale de munca . Societatile din domeniul turismului care pot accepta la plata aceste tichete se vor numi unitati afiliate, care trebuie sa aiba avizul Ministerul Turismului in concordanta cu prevederile OG 58/1998.

Masura urmareste sprijinirea turismului national in perioada crizei economice si fiscalizarea activitatii din turism. Normele de aplicare ale OUG vor fi emise in termen de 15 zile . Unitatile care vor emite tichetele de vacanta trebuie avizate de Ministerul Finantelor, dupa modelul celor care tiparesc tichetele de masa .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...