din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2059 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Profesorii de peste 35 de ani ar putea sa nu mai primeasca bani pentru materiale didactice

Profesorii de peste 35 de ani ar putea sa nu mai primeasca bani pentru materiale didactice

  Publicat: 25 Feb 2009       1232 citiri       Sursa: NewsIn  


Denumire data monedei unice europene.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modificarea Codului de procedură penală
Cadrele didactice ar putea sa nu mai primeasca cei 100 de euro de care beneficiau anual pentru achizitionarea materialelor didactice, decat daca au varsta sub 35 de ani, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta .

Este actul procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Istrate Micescu s-a nascut la data de 22 mai 1881, in orasul Ploiesti, in familia profesorului Nicolae Micescu.

Sumele prevazute pentru cumpararea de carti si programe educationale s-au dat profesorilor indiferent de varsta din septembrie 2007. Guvernul ar putea decide pana joi daca va adopta sau nu aceasta noua ordonanta .

Sindicalistii din Educatie considera discriminitorie propunerea Executivului si ameninta ca o vor contesta in forumurile avizate, in cazul in care va fi adoptata. "Este o decizie complet anapoda. Pe de o parte vorbim de pregatirea continua pe tot parcursul vietii, confirma cu tendintele europene, pe de alta facem discriminari de genul acesta. Profesorii de peste 35 de ani trebuie si ei sa se documenteze si sa fie la curent cu cele mai recente politici educationale si cu noutatile din domeniul de care se ocupa. Vom contesta aceasta ordonanta discriminatorie", a precizat, pentru NewsIn, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

Acesta subliniaza ca diferentele salariale intre profesorii debutanti si cei cu experienta sunt oricum mici si ambele categporii au nevoie de banii de carti. "Un profesor debutant castiga aproximativ 1.000 - 1.200 de lei, iar unul cu toate gradele si vechime poate sa ia 1.700-1.900 lei. Diferentele sunt foarte mici, mai ales ca totusi 20-30 de ani de munca si acumulare ar trebui sa insemne ceva", explica liderul FSLI.
In nota de fundamentare a Ordonantei, se precizeaza ca prevederile acesteia urmeaza sa fie discutate cu partenerii sociali, in cadrul Comisiilor pentru dialog social, constituite la nivelul fiecarui minister, urmand ca "eventualele concluzii si propuneri" sa fie trimise Ministerului Muncii in termen de cinci zile, pentru a fi avute in vedere la finalizarea actului normativ.

Adoptarea ordonantei ar afecta si editurile de carte scolara, spun reprezentantii acestora. Ei atrag atentia atat asupra discriminarilor, cat si asupra faptului ca subventia pentru carti este necesara pentru dezvoltarea pietei de specialitate.

"Pe de o parte nu inteleg de ce profesorii de peste 35 de ani nu ar avea nevoie sa se pregateasca si sa se informeze, pe de alta parte nu stiu cum isi inchipuie guvernul ca vom mai scoate carti noi in domeniul educational, daca noi nu le vindem nici pe cele din librarii si depozite", spune presedintele executiv al Uniunii Editorilor din Romania, Claudiu Istrate .

In Romania sunt peste 105.000 de profesori cu varste sub 35 de ani, ceea ce inseamna aproximativ jumatate din totalul cadrelor didactice.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...