din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3009 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » INM organizeaza selectia a 12 formatori din randul magistratilor in domeniul MANAGEMENT JUDICIAR

INM organizeaza selectia a 12 formatori din randul magistratilor in domeniul MANAGEMENT JUDICIAR

  Publicat: 06 Apr 2009       1425 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Conform Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, formatorii INM sunt alesi dintre cei mai buni profesionisti in domeniile lor de activitate � cu preponderenta din randul magistratilor � si sunt selectati conform unei proceduri transparente, pe baza cunostintelor in domeniul respectiv si al aptitudinilor didactice.

Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Stirea, comunicarea de noutate, plus de cunostinte despre un obiect, o persoana sau un fenomen, prin care receptorul isi inlatura o stare de incertitudine.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
1. Acel fenomen care influenteaza actiunea cauzei, favorizeaza sau franeaza procesul dezvoltarii cauzei in efect.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Scurta (auto) biografie care cuprinde toate datele privind starea civila, situatia profesionala etc., a unei persoane (care participa la un concurs, la un examen etc.).
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Sunt astfel respectate principiile independentei activitatii de formare a magistratilor fata de puterea executiva, consultarii beneficiarilor la asigurarea formarii si al separarii intre functiile, pe de o parte, de asigurare a formarii si, pe de alta parte, de asigurare a respectarii disciplinei si obligatiilor deontologice.

Scopul principal al postului de formator consta in asigurarea formarii judecatorilor si procurorilor in domeniul Managementului judiciar in cadrul componentei de formare continua la Institutul National al Magistraturii.
Criteriile generale de selectie a formatorilor sunt stabilite in Statutul formatorului, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 613 din 13 septembrie 2007:
- vechimea in magistratura sau in profesie si o buna reputatie in domeniul in care activeaza;
- experienta didactica;
- experienta profesionala in domeniul in care doreste sa devina formator;
- lucrari publicate;
- cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala (engleza, franceza, germana);
- cunostinte operare calculator;
- integritatea morala (in masura in care se poate verifica in aceasta etapa).

Cerintele specifice postului de formator:
- abilitati de comunicare;
- cunostinte de specialitate in domeniul in care doreste sa devina formator;
- participarea la activitati de formare care presupun deplasari in tara sau strainatate;
- participarea la sesiuni de formare a formatorilor organizate de INM;
- rezolvarea sarcinilor in termenele stabilite de Consiliul stiintific;
- cunostinte de evaluare a nevoilor de formare profesionala a judecatorilor si procurorilor;
- capacitatea de evaluare a activitatilor de formare profesionala;
- integritatea morala a formatorului.

Atributiile postului sunt urmatoarele:

A. Activitati normate in statul de functii
- Sustinerea de seminarii si conferinte in cadrul activitatii de formare continua in limita a 32 ore/ luna, la nivel centralizat sau descentralizat;
- Participarea in comisii de elaborare a subiectelor/corectare a lucrarilor/solutionare a contestatiilor in cadrul concursurilor si examenelor organizate de INM;
- Elaborarea tematicii si contributia la elaborarea planului de formare continua in cadrul formarii continue.

B. Activitati de pregatire stiintifica si metodica
- Pregatire stiintifica individuala permanenta;
- Participarea la activitati, programe si proiecte de integrare europeana si dezvoltare institutionala;
- Perfectionarea pregatirii pedagogice;
- Elaborarea de materiale didactice.

C. Activitati de cercetare stiintifica
- Cautarea de informatie juridica pe internet;
- Dezvoltarea de materiale suport de curs in domeniul de specialitate.

D. Atributii specifice formarii continue
- participarea la seminarii in domeniul de specializare, in cursul unui an calendaristic, in conditiile in care nu s-ar depasi numarul maxim de ore in cadrul normei;
- colaborarea cu ceilalti formatori implicati in acelasi seminar/ in acelasi domeniu .

Salarizarea se face in conformitate cu dispozitiile art. 108 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, in limita a 32 de ore conventionale/luna.


PROCEDURA DE SELECTIE

Procedura de selectie stabilita de Statutul formatorului prevede, printre altele, posibilitatea recrutarii si formarii de formatori in cadrul unor programe de formare a formatorilor, respectand urmatoarele etape:
- depunerea unui CV si a unei scrisori de intentie ce vor fi evaluate de catre o comisie a carei componenta se aproba de Consiliul Stiintific al INM;
- parcurgerea intregului program de formare a formatorilor care presupune sustinerea a cel putin unui seminar de proba pentru magistratii in functie, fie in cadrul programului care i-a pregatit, fie in cadrul activitatii anuale de formare continua organizate de INM.

Mentionam ca programul de formare a formatorilor pentru acest domeniu include doua etape:
- prima etapa, constand intr-o serie de 2 seminare, a cate 2 zile fiecare a caror tematica va include elemente de comunicare organizationala si interpersonala, competente manageriale, Leadership si comportamente asociate, management al resurselor umane, managementul timpului, metode educationale de formare a adultilor;
- a doua etapa, constand in sustinerea, in calitate de formator, a unui seminar de formare continua.

Lista formatorilor astfel formati, impreuna cu evaluarile obtinute in etapele I si II de candidatii la postul de formator, vor fi supuse aprobarii Consiliului Stiintific al INM.
Dupa aprobarea de catre Consiliul Stiintific al INM, lista va fi inaintata spre aprobare Plenului Consiliul Superior al Magistraturii.

Avand in vedere durata celor doua seminare de formare planificate in etapa I, o conditie suplimentara necesara pentru eligibilitatea candidatilor consta in preexistenta unei specializari in domeniul Managementului/Managementului judiciar (experienta intr-o functie de conducere, cursuri in domeniul managementului etc.)

Dosarul de inscriere la concurs va contine in mod obligatoriu curriculum vitae si scrisoare de intentie, precum si orice alte documente considerate relevante, de natura sa ateste existenta experientei/specializarii in domeniul Managementului/Managementului judiciar.

Documentatia aferenta dosarului de inscriere poate fi depusa pana la data de 6 mai 2009:
- direct la sediul INM (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 53, sector 5 Bucuresti), etajul II, camera 23
- via e-mail, la adresa [email protected]
- pe fax, la nr. 021.407.62.67.

Nota: Avand in vedere ca numarul de locuri in cadrul programului este limitat la 12, precizam ca in masura in care numarul de inscrieri depaseste locurile alocate va avea loc o selectie preliminara in vederea parcurgerii programului de formare, constand in sustinerea unui interviu in fata unei comisii numite de Consiliul Stiintific al INM.

Procedura de evaluare va avea loc in prima jumatate a lunii mai a.c. Cele doua seminare de formare vor fi organizate la Bucuresti, in perioada 28-29 mai, respectiv 9-10 iunie 2009.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...