din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1801 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » TVA la autoturismele pentru persoane s-ar putea deduce doar la cele folosite in interes de serviciu

TVA la autoturismele pentru persoane s-ar putea deduce doar la cele folosite in interes de serviciu

  Publicat: 12 Apr 2009       1639 citiri       Sursa: NewsIn  


Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Companiile isi vor putea deduce taxa pe valoare adaugata (TVA) la autoturismele folosite pentru transportul de persoane, doar daca acestea vor fi utilizate in interes de serviciu, potrivit ultimei forme a proiectului de Ordonanta de Urgenta privind rectificarea bugetara.

(TVA). Forma sub care exista in prezent taxa generala de consumatie este taxa pe valoarea adaugata (TVA).
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
"Se propune introducerea in Codul fiscal a unui articol nou, art. 145, astfel incat sa nu mai poata fi dedusa taxa pe valoarea adaugata aferenta achizitiilor de autoturisme care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, inclusiv pentru combustibilul necesar functionarii acestor autoturisme", se arata in nota de fundamentare.

Potrivit documentului, prin autoturism se intelege un vehicul rutier motorizat care este destinat transportului de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kilograme si care sa nu aiba mai mult de noua scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului.

Exceptie fac autoturismele care sunt utilizate pentru revanzare, pentru inchiriere, pentru instruire de catre scolile de soferi si pentru activitatea de taximetrie.

Taxa pe valoare adaugata poate fi dedusa si in cazul autoturismelor utilizate pentru interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si in cazul vehiculelor special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca .

La adoptarea acestei masuri s-a avut in vedere practica europeana in domeniu, majoritatea statelor membre aplicand restrictii similare privind dreptul de deducere a TVA pentru autoturismele utilizate de companii, se mai arata in nota de fundamentare a Ordonantei.

Printre statele membre care aplica astfel de restrictii se numara Bulgaria, Ungaria, Germania, Austria, Polonia, Portugalia, Suedia, Franta, Slovacia si Belgia.

Propunerea de eliminare a dreptului de deducere a taxei pe valoare adaugata (TVA) aferenta achizitiei de autoturisme pentru transportul de persoane, precum si a TVA aferenta cheltuielilor cu combustibilii necesita consultarea comitetului TVA conform art 177 din Directiva 206/112/CE.

Solicitarea privind consultarea Comitetului TVA a fost intocmita si transmisa Comisiei Europene, se arata in nota de fundamentare a Ordonantei de Urgenta.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...