din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1864 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I referitor la candidatura Altetei Sale Regale Principele Radu la Presedintia Romaniei

Mesajul Majestatii Sale Regelui Mihai I referitor la candidatura Altetei Sale Regale Principele Radu la Presedintia Romaniei

  Publicat: 23 Apr 2009       954 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Pedeapsa aplicata, indeosebi, pentru infractiuni politice,
Romani, Familia mea a trait o jumatate de secol de exil si inca zece ani de ingradiri in propria noastra tara.

Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Radu Mihnea (n. 1586 � d. 1626), a fost domnitor al Munteniei: septembrie 1601 - martie 1602, martie 1611 - mai 1611, 12 septembrie 1611 - august 1616, august 1620 - august 1623 si al Moldovei: 24 iulie 1616 - 9 februarie 1619 si 4 august 1623 - 20 ianuarie 1626.
1. Aptitudine a persoanei de a-si da seama de sensul, importanta si urmarile actiunilor pe care le savarseste, precum si de a-si dirija liber vointa, potrivit cu scopurile urmarite.
Au fost ani grei pentru noi si poate si mai grei pentru Romania. Am pus toata viata in slujba tarii si ne-am dorit sa o vedem puternica, bogata si mandra in Europa . Sperantele romanilor au fost risipite, rand pe rand, timp de peste sase decenii.

Am chibzuit indelung, in ultimii ani, la propunerile de a ne implica din nou in mersul statal al Romaniei. Au fost idei ale intelectualilor, ale oamenilor politici sau ale tinerilor. Am facut mereu bine tarii noastre, nu am fortat niciodata lucrurile si nu am profitat personal de intorsaturile istoriei recente. Actul potrivit pentru tara vine la momentul potrivit. Cred ca acest moment a sosit.

Prin prezenta in alegerile democratice pentru institutia sefului Statului, Familia mea incearca sa uneasca si sa insanatoseasca Romania de astazi. Vrem sa aratam cum trebuie slujit un popor cu adevarat.

Am toata increderea ca Principele Radu va putea sa poarte aceasta responsabilitate importanta si acest ideal inalt.

Nu este un lucru obisnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viata ne-a pus in fata multor situatii neobisnuite, pe care am reusit sa le trecem cu bine.

Romania trece prin momente grele. Nu ne putem juca de-a statul, punand la incercare destinul unui popor.

Va chem pe toti sa sprijiniti acest pas important pentru Romania. In asemenea momente, tara are nevoie sa fiti uniti si generosi, solidari si responsabili.

Noi romanii avem nevoie sa fim din nou respectati in Italia, in Spania, peste tot in Europa si America, oriunde in lume. Dar mai mult ca oricand, trebuie sa ne respectam noi insine, acasa la noi.

In acest an greu, sa dam impreuna speranta Romaniei!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Palatul Elisabeta, 23 aprilie 2009


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...