din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2005 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Intalnire de lucru intre MJLC si federatiile sindicale ale personalului auxiliar si conex din Justitie

Intalnire de lucru intre MJLC si federatiile sindicale ale personalului auxiliar si conex din Justitie

  Publicat: 28 Apr 2009       924 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, s-a intalnit din nou ieri, 27 aprilie 2009, cu reprezentantii FNS Projust si FNS Justitia, federatii reprezentative la nivel national ale personalului auxiliar de specialitate si personalului conex din justitie.

Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Organizatie a lucratorilor a carui scop este protejarea drepturilor acestora.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
1. Aptitudine a persoanei de a-si da seama de sensul, importanta si urmarile actiunilor pe care le savarseste, precum si de a-si dirija liber vointa, potrivit cu scopurile urmarite.
Activitatea organizata sau autorizata de o autoritate publica, in scopul satisfacerii, dupa caz, a unui interes public.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel

Ministrul a prezentat masurile pe care MJLC le poate lua in aceasta perioada pentru satisfacerea revendicarilor formulate de Projust, dupa cum a rezultat din intalnirea pe care ministrul a avut-o cu ministrul Finantelor Publice, dl. Gheorghe Pogea, si cu secretarul de stat pentru buget din Ministerul Finantelor Publice, dl. Gheorghe Gherghina, in prezenta liderilor de sindicat dnii Bogdan Hossu (Cartel Alfa) si Ion Popescu (CNS Meridian).

In cadrul intalnirii, ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti a prezentat solutiile pentru plata orelor suplimentare din luna decembrie pana la zi si in continuare, in conformitate cu art. 47 alin. (7) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice.

De asemenea, au fost prezentate propunerile concrete pentru rezolvarea revendicarilor legate de stabilirea unui plafon unitar aplicabil magistratilor si personalului auxiliar in privinta decontarii chiriilor.

Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti va sprijini participarea sindicatelor personalului auxiliar la lucrarile grupului de lucru de pe langa Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru elaborarea proiectului legii salarizarii in sectorul bugetar.

Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti s-a angajat sa readuca in atentia primului ministru si a ministrului Finantelor Publice problema diferentierilor de salarizare in sectorul judiciar in privinta sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica.

Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti solicita personalului auxiliar acceptarea pachetului de solutii avansate de minister in cadrul discutiilor cu reprezentantii sindicatelor, acestea fiind singurele posibile in acest moment, fata de resursele limitate de buget ale ministerului in prezent.


Ministrul a solicitat reprezentantilor sindicali si personalului auxiliar sa manifeste flexibilitate in vederea continuarii discutiilor, precum si retinere si responsabilitate fata de declansarea oricaror forme de protest.

Astfel de masuri nu pot crea prin ele insele resursele financiare pentru rezolvarea integrala a revendicarilor, singurul lor rezultat fiind numai perturbarea functionarii justitiei ca serviciu public .

Fata de modul constructiv in care au avut loc discutiile, ministerul dezavueaza comunicatul inexact dat ieri publicitatii de presedintele Projust, dna Stefania Teleman, in totala contradictie cu spiritul discutiilor de la minister .

Ministerul va transmite astazi o scrisoare celor doua federatii nationale sindicale ale personalului auxiliar si conex cuprinzand posibilitatile legale de solutionare propuse in cadrul intalnirii de ieri, precum si pozitia ministerului fata de neindeplinirea conditiilor legale pentru declansarea unei greve, avand in vedere incheierea contractului colectiv de munca .

Ministerul ramane deschis pentru dialog constructiv si face un apel la reprezentantii sindicali in acest sens.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...