din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2167 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Romania a semnat Declaratia finala a Summit-ului Dunarii de la Ulm, Germania

Romania a semnat Declaratia finala a Summit-ului Dunarii de la Ulm, Germania

  Publicat: 06 May 2009       1116 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul dezvoltarii regionale si locuintei Vasile BLAGA a participat azi, 6 mai 2009, la Summit-ul Dunarii desfasurat la Ulm in Germania.

Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Blaga Daniel-Codrut - membru al Parlamentului Romaniei.
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Scopul acestui summit a fost acela de la promova o noua abordare in ceea ce priveste regiunea Dunarii. In cadrul reuniunii, ministrul dezvoltarii regionale si locuintei Vasile BLAGA a asigurat participantii de intreaga disponibilitate a Romaniei pentru acest proiect.

�Romania doreste implicarea UE prin demararea unui proiect major european pentru Dunare, luandu-se in considerare, intr-o abordare strategica integrata, aspecte legate de transport, mediu, economie, comert, turism, inovare, educatie, cultura, social. Consolidarea cooperarii dunarene ramane o prioritate a Guvernului Romaniei in conditiile in care potentialul de dezvoltare durabila a regiunii este considerabil si dorim sa ne aducem contributia la transformarea Dunarii intr-o coloana vertebrala a spatiului european, ca parte a axei Rin - Dunare� a declarat ministrul Vasile Blaga .

La finalul dezbaterilor, ministrul Vasile BLAGA a semnat declaratia finala a Summitului Dunarii. Documentul solicita ca Institutiile europene sa recunoasca Regiunea Dunarii ca zona de dezvoltare . Declaratia stipuleaza ca Uniunea Europeana, in contextul intaririi coeziunii teritoriale, economice si sociale, sa-si structureze programele in noua perioada de programare din 2014 astfel incat sa raspunda nevoilor geografice si politice specifice si scopurilor cooperarii dunarene.

Domeniile predilecte de interes sunt: energia si mediul, transportul si infrastructura, instruirea profesionala si mobilitatea, cercetarea si inovatia, energia si mediul, precum si activitati economice durabile si turism, si in acelasi timp sa sustina proiectele si masurile care tintesc imbunatatirea durabila a calitatii apei Dunarii si a afluentilor sai.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...