din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2081 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Presedintele va avea cel mai mare salariu bugetar, alaturi de sefii Parlamentului si ICCJ

Presedintele va avea cel mai mare salariu bugetar, alaturi de sefii Parlamentului si ICCJ

  Publicat: 14 May 2009       1083 citiri       Sursa: NewsIn  


Mocanu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
Presedintele Romaniei va ocupa nivelul 15 de salarizare, cel mai inalt din grila de remunerare a bugetarilor din Romania, impreuna cu presedintii Senatului, Camerei Deputatilor si Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Valentin Mocanu .

Mocanu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Nistor Gheorghe-Vlad - membru al Parlamentului Romaniei.
Mocanu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca.
Salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca.

"Am definitivat modul in care va arata grila de salarizare si intervalul dintre cele trei niveluri de referinta. Urmeaza a fi populate cu restul functiilor din sistemul bugetar, urmand ca aceasta activitate sa fie incheiata pana la sfarsitul lunii mai, astfel incat sa publicam pe site grila de salarizare a angajatilor din sistemul public", a precizat Mocanu .

El a adaugat ca, in urma discutiilor cu reprezentanti ai sindicatelor din educatie, a stabilit ca profesorul de gradul II de liceu cu o vechime de pana in 10 ani sa fie trecut pe acelasi nivel de salarizare cu locotenentul cu studii superioare, grefierul cu studii superioare si tehnicianul seminarist, urmand ca functia de profesor cu gradul I de liceu cu o vechime de pana in 10 ani sa ocupe o pozitie superioara in grila de salarizare.

"S-a stabilit ca profesorul cu gradul I de liceu cu o vechime cuprinsa intre 6 si 10 ani sa ocupe o pozitie superioara in grila de salarizare, intrucat acest grad este maximum ce poate fi detinut de un cadru didactiv angajat in sistemul de invatamant", a explicat la finalul discutiilor presedintele executiv al federatiei Spiru Haret, Marius Nistor .

Pe de alta parte, reprezentantul Ministerului Muncii a adaugat ca primul ministru va fi trecut in aceeasi grila de salarizare "intre coeficientii 11 si 15, alaturi de magistrati si demnitari, iar prima pozitie in grila va fi ocupata de cei platiti cu salariul minim pe economie".

Salariile mai mari decat cele prevazute la pozitia a 15-a nu vor mai creste pana cand nu vor fi ajunse din urma de cele din grila de salarizare, a mai spus Mocanu .

Pe 22 aprilie, surse guvernamentale declarau, pentru NewsIn, ca salariile din sistemul bugetar mai mari decat cel al presedintelui Romaniei nu vor mai creste pana in 2015, iar cel mai mare salariu va fi de cel mult 15 ori mai mare decat al unui debutant, peste sase ani.

Astfel, proportia dintre cel mai mic si cel mai mare salariu din sistemul bugetar ar urma sa fie de 1 la 15, reducere substantiala fata de proportia de pana acum, de 1 la 72.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...