din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1786 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul isi va asuma raspunderea pe codurile juridice dupa o ultima intalnire cu societatea civila

Guvernul isi va asuma raspunderea pe codurile juridice dupa o ultima intalnire cu societatea civila

  Publicat: 03 Jun 2009       982 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Guvernul isi va asuma raspunderea asupra Codurilor Penal si Civil dupa o noua sedinta a Coalitiei, programata pentru saptamana viitoare, si o ultima intalnire consultativa cu reprezentantii societatii civile, a declarat miercuri premierul Emil Boc.

Este formata din persoanele asociate sub diferite forme, pe baza unor interese comune, si care isi dedica timpul, cunostintele si experienta pentru a-si promova si apara drepturile si interesele;
Debitor care se angajeaza alaturi de debitorul initial (numit delegant) sau in locul acestuia sa execute obligatia pe care delegantul o are fata de creditorul delegatar.
Act normativ care grupeaza principiile si cele mai importante prevederi legale referitoare la stabilirea faptelor ce constituie infractiuni,
Buda Cezar - membru al Parlamentului Romaniei.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.

Parlamentarii din comisiile pentru Codurile Penal si Civil au recomandat, in sedinta de astazi a Guvernului, asumarea raspunderii ca solutie pentru adoptarea acestor documente, dar au anuntat ca vor invita saptamana viitoare societatea civila la o noua discutie pe aceasta tema.

"Este un proiect de Cod Penal pe care va rog pe dumneavoastra, ca prim-ministru, si pe colegii mei ministri sa il considere un proiect foarte bun. Cred ca putem sa mergem cu acest proiect. Sigur, daca va fi adoptat, va intra in vigoare in 2011, imediat dupa ce studiile de impact si acoperirea bugetara necesara vor fi asigurate, insa eu cred ca ne putem asuma un proiect foarte bun si care va fi in vigoare poate macar cat a fost Codul actual", a spus, in sedinta de guvern,Victor Ponta, ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul si presedintele comisiei pentru Codul Penal.

Presedintele comisiei privind Codul Civil, Daniel Buda a sustinut, la randul saui ca a avut "nenumarate" intalniri cu membrii societatii civile si ai mass-media, deoarece se aprecia ca noul Cod Civil ingradeste libertatea presei, dar ca in final s-a ajuns la o forma care sa satisfaca atat interesele protectiei la viata privata, cat si ceea ce inseamna libertatea de exprimare a presei.

"Pot sa spun ca si aseara (marti-n.r.) am primit un telefon prin care ni s-a multumit celor din comisia de Cod Civil pentru modul in care am inteles sa modificam aceste articole care vizau activitatea presei. Pot sa va asigur, domnule prim-ministru si domnilor ministri, ca va puteti asuma raspunderea cu toata fermitatea, pentru ca sunt niste instrumente juridice care intr-adevar corespund exigentelor vremii. Sigur, criticabile, ca acolo unde sunt doi juristi sunt trei pareri, dar forma in care au iesit a fost facuta cu buna credinta, fara sa fim partinici din punct de vedere politic", a spus Buda .

Instiintat ca martea viitoare este ultima intalnire de consultare cu societatea civila, premierul Emil Boc si-a exprimat speranta ca aceasta va fi ultima dezbatere pentru cele doua Coduri, astfel incat Guvernul sa aiba pe masa forma finala a textului care va fi sustinut in Parlament.

"Sa avem forma finala, astfel incat membrii Guvernului sa aiba pe masa forma ultima cu care vom pleca in Parlament", a spus Boc, amintind ca mai exista un interval de trei zile pentru eventuale amendamente care pot fi insusite de Guvern.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...