din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2234 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CE si autoritatile romane au semnat memorandumul de intelegere privind imprumutul de 5 miliarde de euro

CE si autoritatile romane au semnat memorandumul de intelegere privind imprumutul de 5 miliarde de euro

  Publicat: 23 Jun 2009       1002 citiri       Sursa: The Money Channel  


Banii vor veni in cinci transe: 1,5 miliarde de euro, in perioada imediat urmatoare, pana intr-un miliard de euro, spre sfarsitul anului, 1,15 miliarde, in al doilea trimestru din 2010, 1,2 miliarde, la sfarsitul lui 2010 si 150 de milioane de euro, in al doilea trimestru din 2011.

Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Mugur Isarescu s-a nascut la 1 august 1949, la Dragasani, judetul Valcea. Este licentiat al Academiei de Studii Economice Bucuresti (1971), specialist in domeniul relatiilor economice internationale;
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
(Haircut) In Statele Unite, termen utilizat in industria instrumentelor financiare care se refera la formulele folosite in evaluarea instrumentelor financiare pentru a calcula capitalul net al unui broker/dealer.
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Rambursarea fiecarei transe din imprumut depinde de indeplinirea anumitori criterii macroeconomice si de reforma. Conform memorandumului, statul va amana majorarea cu 5% a salariilor din sectorul public, planificata pentru 2009, si va reduce numarul angajatilor. Comisia mentioneaza ca statul poate inlocui numai unul din sapte angajati care pleaca.

Cheltuielile vor fi reduse si pe partea de bunuri si servicii, inclusiv prin reducerea subventiilor catre companiile de stat . Formarea bruta de capital fix ar urma sa creasca la 6,5% din PIB in 2009, de la 5,5% anul trecut. Comisia a mai cerut indexarea randamentelor fondurilor de pensii private la preturile de consum.

Memorandumul a fost semnat de comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, de premierul Emil Boc, de ministrul de finante, Gheorghe Pogea, si de guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu.

"Asistenta financiara din partea UE, aprobata de ministrii de finante ai UE in mai, are scopul de a oferi sprijini impotriva presiunilor pe termen scurt asupra lichiditatii si sa redea increderea investitorilor, prin facilitarea implementarii unui pachet de reforme, menit sa asigure o ajustare ordonata a dezechilibrelor externe si interne", arata Comisia, pe pagina sa de internet.

Conform Wall Street Journal, intelegerea cu Comisiei cu Romania presupune o serie de reforme, inclusiv imbunatatirea sistemului de reglementari financiare.
Comisia a anuntat inca din martie ca Romania trebuie sa impuna o "imediata si sustinuta consolidare fiscala", aducand deficitul bugetar le un nivel sub 3% pana in 2011, fata de 5% cat a fost in 2008.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...