din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3040 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Finantele au realizat un proiect de hotarare privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc

Finantele au realizat un proiect de hotarare privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc

  Publicat: 23 Jul 2009       1490 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act adoptat de organele de stat,
Finantele au realizat un proiect de hotarare privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, insa Nota de fundamentare nu precizeaza care va fi impactul financiar al noilor masuri asupra bugetului, mentionandu-le doar pe cele macro-economic, social si asupra mediului de afaceri.

1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Act adoptat de organele de stat,
Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Fuzionare. O operatiune de concentrare este realizata atunci cand doua sau mai multe intreprinderi, independente anterior, fuzioneaza, atunci cand o intreprindere achizitioneaza controlul unei alte intreprinderi
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.
Organizatorii de jocuri de noroc trebuie sa detina licenta de organizare pentru fiecare activitate, precum si autorizatii de exploatare pentru fiecare mijloc de joc de noroc sau spatiu de desfasurare a activitatii de jocuri de noroc, potrivit proiectului de hotarare pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a O.U.G nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, publicat pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice (MFP).

De asemenea, au fost prevazute elemente de siguranta impotriva contrafacerii formularelor de autorizatii pentru exploatarea activitatilor din acest domeniu si a fost introdusa notiunea de exploatare directa. In proiect se mai arata ca a fost creata posibilitatea asocierii intre doi organizatori de jocuri de noroc si au fost explicitate situatiile ce pot interveni in urma efectuarii platii taxelor prin banca de catre organizatorul de joc de noroc.

Mijloacele de joc la nivelul intregii tari vor fi monitorizate, potrivit documentului, care detalieaza, de alfel, conditiile de autorizare specifice tuturor categoriilor de jocuri de noroc, mijloacele de joc, conditiile de functionare ale spatiilor de joc etc.

"Limitarea numarului de licente se va face in mod natural, pe criterii economice, avand ca urmare o concentrare a activitatii prin reducerea numarului de sali de joc si a ramanerii in activitate a acelor organizatori care se vor adapta noilor cerinte", mai anunta MFP.

Impactul asupra mediului de afaceri va consta in reducerea numarului de documente solicitate in vederea autorizarii. In plus, Finantele sustin ca impactul social va fi pozitiv, "prin scaderea dependentei potentialilor participanti la joc (clientii salilor autorizate)".

Firmele pot solicita obtinerea Licentei de organizare a jocurilor de noroc pentru activitati loto, de pariuri mutuale, de pariuri in cota fixa, jocuri de noroc caracteristice cazinourilor, activitati de tip slot-machine, activitati de bingo desfasurate in sali de joc si activitati de bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune.

Daca operatorii economici nu dovedesc ca au achitat taxa aferenta licentei de organizare a jocurilor de noroc pentru primul an pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care documentatia a fost aprobata in cadrul comisiei, aprobarea se revoca de drept .

Cheltuielile legate de tiparirea Licentelor de organizare a jocurilor de noroc si Autorizatiilor de exploatare a jocurilor de noroc, precum si cele legate de producerea elementelor de siguranta vor fi suportate din bugetul Ministerului Finantelor Publice, se mai specifica in proiect.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...