din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1950 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul ar putea amana pana luni depunerea in Parlament a legii unitare de salarizare a bugetarilor

Guvernul ar putea amana pana luni depunerea in Parlament a legii unitare de salarizare a bugetarilor

  Publicat: 02 Sep 2009       1753 citiri       Sursa: NewsIn  


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Hossu Valentin Tiberiu - membru al Parlamentului Romaniei.
Reprezentantii guvernului au promis liderilor sindicali ca vor avea loc noi discutii pe proiectul legii unitare de salarizare a bugetarilor ce va cuprinde si o parte dintre propunerile diferitelor sindicate, urmand ca luni sa depuna proiectul de lege in Parlament,a declarat marti seara Bogdan Hossu .

(Cartel) Grup de companii sau de tari care actioneaza impreuna pentru a influenta oferta si pretul anumitor bunuri sau servicii, regland (carteland) in acest fel productia si marketingul.
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Hossu Valentin Tiberiu - membru al Parlamentului Romaniei.
Indicator rezultat din analiza raportului unor aspecte diferite din activitatea unei societati, cum ar fi coeficientul de randament, coeficientul de rotatie, de solvabilitate, rentabilitate, lichiditate etc.
Conturi constituite din bilant, contul de pierdere si profit si anexa (care sunt anexate raportului de gestiune ale unei societati pe actiuni).



"Astazi (miercuri n.r.), guvernul isi va asuma doar de principiu textul, urmand ca spre sfarsitul saptamanii, cel mai probabil joi sau vineri, sa avem o noua intalnire. Reprezentantii guvernului ne-au spus ca proiectul legii va fi finalizat sambata sau duminica, dupa ce va avea loc o noua intalnire cu noi, pentru a evita conflictele anuntate de diferite categorii de bugetari", a spus presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul discutiilor cu reprezentantii executivului.


El a adaugat ca a primit promisiuni ca "luni va avea loc depunerea efectiva in Parlament a proiectului legii unitare de salarizare a bugetarilor".


"Astazi (marti n.r.) s-a discutat despre reasezarea in grila a anumitor functii din sanatate, invatamant si justitie si ni s-a promis ca s-au retinut propunerile facute pe diferiti coeficienti. Speram ca maine dupa-amiaza, dupa sedinta de guvern, sa primim o noua forma a proiectului legii de salarizare",a mai spus Hossu .


Astfel, partenerii sociali au discutat marti pe ultima varianta a legii unice de salarizare trimisa luni sindicatelor, in care presedintele Romaniei a ramas singurul demnitar cu coefieict maxim in grila Legii unice, respectiv 12, asa cum a decis guvernul la finalul saptamanii trecute.


De asemenea, premierul este trecut pe cea de-a doua treapta, cu coeficient 11,8, alaturi de presedintii celor doua camere parlamentare, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, al Curtii Constitutionale, presedintele CSM, procurorul general si seful Curtii de Conturi .




Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...