din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2942 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Judecatorii ICCJ vor participa la tragerile la sorti pentru constituirea BEC

Judecatorii ICCJ vor participa la tragerile la sorti pentru constituirea BEC

  Publicat: 23 Sep 2009       939 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Avand in vedere incercarile de manipulare din ultima vreme, prin care se urmareste a se acredita ideea ca magistratii fac jocuri politice sau se lasa antrenati in jocuri politice, Adunarea generala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intrunita la data de 23 septembrie 2009 a hotarat ca este in interesul opiniei publice sa comunice urmatoarele:

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.


I. Inca de la inceputul protestului magistratilor, putereaexecutiva a incercat prin toate mijloacele sa-l compromita sisa incite cetatenii, speculand cinic situatia economica sifinanciara a acestora, reducand demersul magistratilor larevendicari de natura pur salariala.


II. In ultima vreme exista incercari de folosire inscopuri politice si electorale a protestului magistratilor.


Fata de aceste incercari, indiferent din partea cui ar veniele, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie suntconstienti de faptul ca in toate timpurile politicul a incercatsa foloseasca si, daca se poate, sa aserveasca putereajudecatoreasca.


Protestul judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitienu a avut si nu are resorturi de natura politica, asa cum seincearca a se acredita in noua strategie de comunicare siimagine. El este determinat de nemultumiri ce decurg dinmodul in care judecatorii sunt obligati sa-si desfasoareactivitatea de judecata de fiecare zi.


Cu toate acestea, se constata ca exista incercari deexploatare in scopuri politice si electorale a protestuluimagistratilor, care se manifesta nu doar prin incriminareapolitica a protestului, dar si prin incercari de a capta politicbunavointa magistratilor.


Pentru ca sunt constienti de aceste incercari sipentru ca doresc sa afirme riguros ca nu sunt masa demanevra, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitiese delimiteaza de orice incercare a politicului deatragere a magistratilor in jocuri politice si electorale.


De aceea, este necesar a se informa opinia publica caprotestul magistratilor Inaltei Curti nu va aduce atingerevalorilor fundamentale ale statului de drept, printre care senumara si dreptul la alegeri libere.


In privinta participarii la tragerea la sorti in vedereaconstituirii Biroului Electoral Central, desi in cadrul adunariigenerale a judecatorilor instantei supreme, nu s-a luat nici omasura, s-a lansat deja ideea ca alegerile vor fi sabotate.


Pentru ca actiunile de protest ale magistratilor auurmarit respectarea principiului separatiei siechilibrului puterilor in stat si pentru ca suntemconstienti ca se incearca politizarea acestei actiuni inlegatura cu neparticiparea la constituirea BirouluiElectoral Central, aducem la cunostinta publicului cajudecatorii Inaltei Curti vor participa la tragerea la sortiin vederea constituirii acestui birou, conform legii, desisustinem in continuare ideea degrevarii magistratilor de activitatile extrajudiciare.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...