din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2839 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Curtea de Apel Brasov a decis reluarea activitatii normale incepand de luni, 28.09.2009

Curtea de Apel Brasov a decis reluarea activitatii normale incepand de luni, 28.09.2009

  Publicat: 25 Sep 2009       1027 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
La data de 24 septembrie 2009, in urma solicitarii adresate birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului de catre Asociatia Magistratilor din Romania, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania si Reteaua Nationala a Adunarilor Generale ale Judecatorilor, plenul Parlamentului a adoptat propunerea de infiintare a comisiei speciale pentru justitie.

1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Contract prin care este asigurata plata de catre debitor/garantul/garantii sai a obligatiilor sale fata de creditorul sau.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Act de drept civil sau international, care exprima o intelegere, un accord de vointa, o invoiala, contract, conventie.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Debitor care se angajeaza alaturi de debitorul initial (numit delegant) sau in locul acestuia sa execute obligatia pe care delegantul o are fata de creditorul delegatar.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Una din conditiile pentru a fi parte in procesul civil sau pentru exercitarea actiunii civile,


Din aceasta comisie fac parte reprezentanti ai tuturor partidelor reprezentate in Parlament, ceea ce ar trebui sa constituie o garantie ca dezbaterile din cadrul comisiei se vor concentra pe gasirea de solutii la problemele cu care se confrunta in prezent sistemul judiciar.


Tot la data de 24 septembrie 2009 au fost asumate (in urma dezbaterilor initiate de Alianta pentru statul de drept a�� Active Watch, Transparency International, Asociatia Pro Democratia, Centrul de Resurse Juridice) principiile fundamentale pe care se va adopta Pactul pentru Justitie asumat de cele trei puteri, Pact care va constitui documentul cadru pentru elaborarea si adoptarea viitoarelor politici publice si acte normative in domeniul justitiei, precum si masurile de finantare si administrare a sistemului de justitie. Principiile astfel elaborate urmeaza a fi transmise catre comisiile speciale parlamentare pentru detalierea lor in masuri legislative.


In mod surprinzator, ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti, domnul Catalin Predoiu, a refuzat asumarea acestor principii, manifestand din nou lipsa de implicare in rezolvarea problemelor sistemului judiciar.


Precizam faptul ca inca din data de 18 septembrie 2009 peste 100 de adunari generale ale judecatorilor au solicitat demiterea ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti, domnul Catalin Predoiu, pentru incapacitatea manageriala de a gestiona problemele sistemului judiciar.


Constatam astfel ca s-au facut unii pasi in directia solutionarii revendicarilor Adunarilor Generale.


Pe de alta parte, prin infiintarea comisiei parlamentare mentionate mai sus, s-a creat cadrul institutional in care se pot dezbate aceste probleme ridicate de Adunarile Generale. Aceasta in conditiile in care ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti, domnul Catalin Predoiu, a refuzat in mod constant orice dialog cu reprezentantii magistratilor si a incercat permanent sa abata atentia opiniei publice de la alte probleme ale sistemului decat cele salariale.


In aceste conditii, Adunarea Generala a hotarat:


- Suspendarea masurilor privind restrangerea activitatii de judecata si a programului de lucru cu publicul, adica reluarea activitatii normale, incepand de luni 28.09.2009.


- Mentinerea hotararii privind refuzul de desemnare a judecatorilor in birourile electorale.


- Recomandarea sa se mentina restrangerea activitatii judecatorului delegat la Registrul Comertului.


Ne cerem scuze justitiabililor pentru faptul ca Guvernul Romaniei nu a inteles ca magistratii sunt obligati prin lege sa apere independenta justitiei, precum si dreptul cetateanului la un tribunal si la un act de justitie corect si de calitate .


Multumim pentru intelegere tuturor celor care ne-au sprijinit si au inteles ca numai aceasta forma constitutionala de protest era necesara pentru adoptarea masurilor in vederea functionarii adecvate a justitiei, in conditii de independenta, profesionalism si eficienta.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...