din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2022 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CSM-ul nu are competenta interpretarii notiunii de acces efectiv la dosar folosit in corespondenta CEDO

CSM-ul nu are competenta interpretarii notiunii de acces efectiv la dosar folosit in corespondenta CEDO

  Publicat: 05 Oct 2009       1647 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Consiliul Superior al Magistraturii se delimiteaza de politica de transgresare a responsabilitatii institutionale pe care o adopta reprezentanti ai statului, chiar si din sistemul nostru judiciar, in lamurirea termenilor de "acces efectiv la dosar" folosit in corespondenta Curtii Europene Drepturilor Omului.

Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Persoana fizica sau juridica care garanteaza cu veniturile sau cu bunurile sale o obligatie a unui debitor fata de creditorul sau.


Consiliul nu are competenta interpretarii notiunii de "acces efectiv la dosar" folosit in corespondenta CEDO, interpretand doar termenii utilizati in propriile regulamente si acele situatii juridice care nu sunt subiect al unor proceduri judiciare.


Totodata, Consiliul Superior al Magistraturii apreciaza ca atitudinea imputata institutiei noastre in comunicatul Ministerului Afacerilor Externe este neconforma realitatii, imprejurare care reclama urmatoarele precizari:


In 17 septembrie 2009 Consiliul Superior al Magistraturii a transmis Procurorului General al PICCJ memoriul Asociatiei 21 Decembrie 1989 pentru a lua masurile necesare in vederea aducerii la indeplinire a dispozitiilor Curtii Europene a Drepturilor Omului ( adresa nr. 2780/1154/2009 ).


In 22 septembrie 2009 Procurorul General al PICCJ a transmis Ministerului Afacerilor Externe in copie dosarul nr. 97/P/1990al PICCJ- sectia Parchetelor Militare, privind evenimentele din decembrie 1989, pentru a fi inaintat Curtii Europene a Drepturilor Omului (adresa nr. 2047/C/2009). In adresa mentioneaza: " Urmare Hotararii nr. 28562/1154/2009 din 10.09.2009, prin care Plenul CSM si-a insusit punctul de vedere al Comisiei Juridice privind memoriul Asociatiei 21 Decembrie 1989 si l-a transmis Procurorul General al PICCJ, pentru a lua masurile necesare in vederea aducerii la indeplinire a dispozitiilor Curtii Europene a Drepturilor Omului ".


Institutiile statului poarta responsabilitatea interpretarii si aplicarii normelor interne si internationale in raport de competentele care le revin.


Normele constitutionale atribuie Consiliului Superior al Magistraturii rolul de garant al independentei justitiei si prin asigurarea independentei functionarii institutiilor sistemului judiciar.




Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...