din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2555 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » ANL a obtinut in instanta dreptul de a continua lucrarile in cartierul Henri Coanda

ANL a obtinut in instanta dreptul de a continua lucrarile in cartierul Henri Coanda

  Publicat: 14 Jan 2008       3101 citiri       Sursa: Rompres  


Agentia Nationala pentru Locuinte /ANL/ a obtinut la termenul din data de 2 august 2006 (dosar nr. 8834/301/2006) continuarea lucrarilor pe zona Voluntari din cartierul Henri Coanda, potrivit datelor remise Rompres.

Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Radu IV cel Mare a fost domnitor al Tarii Romanesti din anul 1495 pana in anul 1508.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Popescu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
Ca urmare a actiunilor intreprinse de ANL, instanta a respins exceptiile ridicate de catre aparatorii lui Ion Radu Fotino, a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari.

In urma cererilor de retrocedare depuse de catre Ion Radu Fotino si a actiunii intentate de catre acesta impotriva Comisiei locale Voluntari pentru stabilirea dreptului de proprietate si ANL, lucrarile de constructie au fost sistate prin sentinta civila nr. 7991/29.08.2006 a Judecatoriei Sectorului 1 in luna septembrie 2005.

In aceste conditii, ANL a facut demersurile necesare pentru desfiintarea masurii de sistare a lucrarilor.

Descoperirea actului de proprietate al presupusilor autori ai lui Fotino Ion Radu (familia Bildirescu) a permis Agentiei Nationale pentru Locuinte sa promoveze cererea de revizuire a sentintei civile nr. 7991/29.08.2005, prin care ANL a solicitat schimbarea acesteia in sensul respingerii ca neintemeiata a actiunii lui Fotino Ion Radu .

Actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al familiei Bildirescu nu se suprapune peste amplasamentul ANL.
In consecinta, Agentia Nationala pentru Locuinte si Asociatia Detinatorilor de loturi in Cartierul Henri Coanda au formulat o cerere de ordonanta presedintiala pentru deblocarea lucrarilor de constructie pe zona Voluntari (Dosar nr. 5327/2006 - Judecatoria Buftea ). La termenul din 2 august 2006, instanta a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie.

"Am pornit in acest proces pentru a dovedi ca actele pe marginea carora se revendica terenul din Voluntari sunt false. Proiectul nu putea fi abandonat si acest lucru a fost lamurit - justitia romana a decis desistarea lucrarilor de construire in cartierul Voluntari. In cel mai scurt timp ANL va relua lucrarile si pe aceasta zona si vom incerca sa recuperam timpul pierdut", a declarat directorul general ANL, Gheorghe Popescu .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...