din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2398 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Executivul a aprobat organizarea si functionarea unor autoritati si institutii publice

Executivul a aprobat organizarea si functionarea unor autoritati si institutii publice

  Publicat: 07 Jan 2010       1132 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Executivul a aprobat cateva hotarari referitoare la organizarea si functionarea unor autoritati si institutii publice, ca urmare a schimbarii structurii Guvernului si a reducerii numarului de ministere� a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului Ioana Muntean, la finalul sedintei Executivului.

Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.


Ioana Muntean a precizat ca Guvernul a adoptat acte normative privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, Secretariatului de Stat pentru Culte si Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.
Conform actului normativ adoptat astazi, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi condus de un ministru, ajutat in activitatea de conducere de doi secretari de stat, mentinandu-se astfel numarul de secretari de stat .
De asemenea, s-a stabilit ca problematica cultelor sa fie gestionata de catre Secretariatul de Stat pentru culte, structura cu personalitate juridica aflata in aparatul de lucru al Guvernului. Secretariatul de Stat pentru Culte va fi condus de un secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru si va avea calitatea de ordonator tertiar de credite. Structura va avea 32 de posturi, exclusiv demnitarul, iar personalul va fi preluat din cadrul fostului Minister al Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.
In ceea ce priveste Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, Executivul a decis ca Departamentul va functiona ca structura cu personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului si va fi condus de un sef de departament, ajutat de unul sau mai multi secretari de stat, numiti prin decizie a Primului-ministru. Structura organizatorica, statul de functii si numarul maxim de posturi ale Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul se aproba prin ordin al secretarului general al Guvernului, la propunerea sefului de departament, cu incadrarea in numarul maxim de posturi stabilite pentru aparatul de lucru al Guvernului.
Tot in sedinta Guvernului de astazi, s-a stabilit ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni sa fie condus de catre un secretar de stat numit prin decizie a primului-ministru si care poate participa la sedintele de Guvern in calitate de invitat. Departamentul va avea in componenta maxim 30 de posturi, exclusiv demnitarul. Trecerea DRP in coordonarea primului-ministru va eficientiza sprijinul acordat romanilor din afara granitelor si imbunatatirea relatiilor cu comunitatile romanesti. Ministerul Afacerilor Externe va asigura in continuare, prin misiunile diplomatice din strainatate, tot sprijinul necesar departamentului pentru realizarea obiectivelor stabilite in relatia cu romanii din afara granitelor.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...