din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1740 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » MJLC: Precizari referitoare la necesitatea cresterii cheltuielilor de personal in 2010

MJLC: Precizari referitoare la necesitatea cresterii cheltuielilor de personal in 2010

  Publicat: 07 Jan 2010       799 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In urma aparitiei in presa a unor referiri la cresterea cheltuielilor de personal propuse de Ministerul Justitiei potrivit proiectului bugetului pentru 2010, Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Phare a fost creat in 1989, pentru a acorda asistenta Poloniei si Ungariei, si s-a extins treptat, incluzand 13 state partenere (inclusiv Romania).
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,

Cresterea cheltuielilor de personal pentru anul 2010fata de 2009, propusa in proiectul de buget pentru anulin curs,a intervenit ca urmare a includerii integralein salariile magistratilorasporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, precum si a sporului de confidentialitate, incepand cu 1 ianuarie 2010, potrivit Legiisalarizarii unice. In consecinta, sumele destinate platii primelor de vacanta sau a altor prime si/sau indemnizatii pentru magistrati au crescut la randul lor, acestea fiind calculate in functie de indemnizatia lunara.



De asemenea, sumele cuprinse in bugetul MJ la cheltuieli de personal au crescutsi datorita preluarii in bugetul pentru anul 2010a cheltuieliloraferente personalului din cadrul Oficiului National al Registrului Comertului, cheltuieli care nu se regaseau in bugetul pentru anul trecut. Potrivit prevederile Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, Oficiul National al Registrului Comertului a fost reorganizat prin schimbarea formei de finantare in sensul trecerii de la finantarea din venituri proprii la finantarea de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Justitiei.


In total, cheltuielile de personal prevazute in proiectul de buget pe 2010 pentru personal propriu al Miniterului Justitiei, ONRC si instante se ridica la 1.370.107mii lei, fata de 953.079 mii lei in 2009. Reamintim ca, potrivit legii,Ministerul Justitiei este ordonator principal de credite si pentru curtile de apel, tribunale si judecatorii.


In ceea ce priveste personalul propriu al Ministerul Justitiei, precizam ca, inca din anul 2009 aufostreduse o serie de sporuri. Astfel, au fost reduse sau eliminate urmatoarele sporuri salariale pentru : sporul PHARE de 75% nu s-a mai acordat; sporul ANP s-a redus de la 30% la 10%; sporul de manager public s-a redus de la 55% la 25%.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...