din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » O parte dintre bugetari ar putea beneficia de sporuri si alte drepturi chiar si in acest a

O parte dintre bugetari ar putea beneficia de sporuri si alte drepturi chiar si in acest a

  Publicat: 24 Jan 2010       2968 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


O parte dintre bugetari ar putea beneficia de sporuri si alte drepturi chiar si in acest an, cu toate ca executivul anuntate se vor fi taiate toate beneficiile extrasalariale.

Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.

Conditia este ca sporurile respective sa fie stabilite in contractele colective de munca incheiate inainte de inceputul anului. Prevederea face obiectul unei ordonante de urgenta a guvernului.

Potrivit proiectului de act normativ, sporurile si alte drepturi obtinute de salariati vor fi acordate in continuare, pana la expirarea contractelor colective de munca . Masura se aplica doar in cazul angajatilor de la institutiile care au trecut de la finantarea din venituri proprii, la finantarea de la bugetul de stat .

Documentul mai stipuleaza ca, in cazul contractelor colective sau individuale care incalca legislatia in vigoare la data incheierii lor, sporurile nu vor mai fi acordate.

De asemenea, stabileste si nivelul de salarizarea viitoare a personalului din institutiile publice, dupa expirarea contractelor si acordurilor colective de munca . Astfel, incadrarea salariala va tine cont de vechimea in munca si se va face pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale avute la 31 decembrie 2009.

Proiectul de ordonanta va fi analizat, luni, in sedinta comisiei de dialog social de la Ministerul Muncii, la care au fost invitati sa participe si reprezentantii sindicatelor, dupa care va fi prezentat Guvernului.Citeşte mai multe despre:    Bugetari    Sporuri    Salariu    Institutii publice    Contractul Colectiv de Munca

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

INTERVIU | Drumul catre pensionare. Realitatea constituirii si distribuirii bugetului de pensii
06 May 2021 | 2167

Majorarea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la 2.230 de lei, aprobata de Guvern
15 Dec 2019 | 1368

Proiect de Hotarare privind stabilirea salariului minim de la 1 ianuarie 2010
09 Dec 2019 | 1857

Guvernul Romaniei a marit indemnizatia sotilor supravietuitori ai veteranilor de razboi
03 Oct 2019 | 760

Proiecte de acte normative adoptate de Camera Deputatilor in data de 4 septembrie 2019
04 Sep 2019 | 825

A fost modificata Legea cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Sporuri pentru personalul didactic de indrumare si control.
15 Jul 2019 | 615Articole Juridice

Plata drepturilor cuvenite salariatilor detasati. Aspecte particulare
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP (XI): Recuperarea prejudiciilor stabilite de Curtea de Conturi de la salariati
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Recunoasterea si aplicarea sporului pentru conditii de munca in domeniul sanatatii si asistentei sociale. Dispozitii legale incidente si paralizante
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contestatie la raport de distribuire. Distribuirea onorariului de succes al lichidatorului. Ordinea de distribuire a sumelor obtinute din vanzarea bunului obiect al garantiei imobiliare
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 168/A din 16.05.2018 a Curtii de Apel Galati

Decaderea din dreptul de a propune, in vederea votarii planului de reorganizare, a categoriei creditorilor indispensabili. Conditii si efecte
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 41/6.02.2020

Indemnizatie de concediu de odihna. Stabilirea prin luarea in considerare a sporului pentru conditii deosebite de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 254/14.07.2020

Importanta indicarii unui spor stabilit prin CCM in contractul individual de munca sau actele aditionale la acesta
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj - Sentinta Civila nr. 1003/10.12.2020