din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3071 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Amenzi pana la 5.000 lei pentru nerespectare cerinte de confort constructii

Amenzi pana la 5.000 lei pentru nerespectare cerinte de confort constructii

  Publicat: 18 Mar 2008       1927 citiri       Sursa: Rompres  


Proiectarea constructiilor de locuinte care nu va respecta cerinte minimale cu privire la suprafata si confort va fi amendata cu sume cuprinse intre 2.000 si 5.000 de lei, potrivit proiectului Legii Locuintelor, publicat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Persoanele, altele decat cele care apartin familiei extinse, care,

Legea Locuintelor prevede cerinte minimale pentru locuinte, precum accesul liber individual la spatiul locuibil, fara tulburarea posesiei si a folosintei exclusive a spatiului detinut de catre o alta persoana sau familie, spatiu pentru odihna, spatiu pentru preparare hranei, grup sanitar si acces la energia electrica si apa potabila, evacuarea controlata a apelor uzate si a reziduurilor menajere.
Legea impune si suprafete minimale in functie de numarul persoanelor din familie . Astfel, pentru o persoana care locuieste intr-o singura camera, camera de zi trebuie sa aiba o suprafata de minim 18 metri patrati pentru camera de zi, 2,5 metri patrati pentru servirea mesei, cinci metri patrati pentru bucatarie, 4,5 metri patrati pentru incaperile sanitare, doi metri patrati ca spatiu de depozitat, o suprafata utila de minim 37 metri patrati si o suprafata construita de 58 de metri patrati.
Pentru familiile cu doua persoane care locuiesc in doua camere, suprafata utila va creste pana la minim 52 metri patrati si 82 de metri patrati ca suprafata construita.

In cazul familiilor cu trei membri care locuiesc in trei camere suprafetele se modifica astfel: minim 19 metri patrati pentru camera de zi, 22 de metri patrati pentru dormitoare, trei metri patrati pentru servirea mesei, 5,5 metri patrati pentru bucatarie, 6,5 metri patrati pentru incaperile sanitare, 2,5 metri patrati ca spatiu pentru depozitat, o suprafata utila de minim 66 metri patrati si o suprafata construita de 102 de metri patrati.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...