din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2934 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Guvernul lucreaza la modificarea si completarea Codului Muncii

Guvernul lucreaza la modificarea si completarea Codului Muncii

  Publicat: 05 Nov 2010       1423 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Guvernul lucreaza acum la modificarea si completarea Codului Muncii, pentru a asigura flexibilizarea pietei muncii, a declarat joi (4 noiembrie 2010) consilierul primului ministru, Andreea Paul Vass, prezenta la Gala Topului 100 de Companii .

( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Vass Levente - membru al Parlamentului Romaniei.
Persoana juridica sau persoana fizica cu sediul, respectiv domiciliul, in Romania ori sucursala, filiala, agentia, reprezentanta din Romania a unei persoane juridice straine cu sediul in strainatate, autorizata potrivit legii, care incadreaza forta de munca in conditiile legii.
Prevazuta in sectiunea XIII, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Aceasta sintagma se refera la finantarea unei activitati de doua ori, din doua surse diferite.
Vass Levente - membru al Parlamentului Romaniei.

a��In aceasta luna, o echipa de expertiza interinstitutionala si apolitica are deja discutii cu partenerii sociali. Printre noutatile versiunii revizuite a Codului Muncii se numara eliminarea clauzei de neconcurenta dupa incetarea contractului individual de munca, cresterea perioadelor de proba pentru verificarea aptitudinilor salariatilor, eliminarea interdictiei privind angajarea succesiva a mai mult de 3 persoane pe perioada de proba, pentru acelasi posta��, a precizat Andreea Paul Vass .


Potrivit sursei citate, versiunea revizuita a Codului Muncii mai prevede instituirea pentru angajator a dreptului de a stabili obiectivele de performanta individuala, modificarea conditiilor in care se poate dispune delegarea salariatului pentru o perioada limitata, suplimentarea cazurilor de incetare de drept a contractelor individuale de munca, modificarea criteriilor concedierilor colective, eliminarea interdictiilor de a face angajari pentru angajatorul care a dispus concedieri colective pe o perioada determinata, cresterea termenului de preaviz, in concordanta cu legislatia europeana, sanctionarea refuzului angajatorului de a inregistra demisia salariatului, prelungirea valabilitatii contractului individual de munca, eliminarea unor restrictii privind agentul de munca, inclusiv introducerea de noi sanctiuni contraventionale.


Andreea Vass a considerat ca propunerile CIS privind absorbtia fondurilor europene a��sunt discutabilea��, propunand externalizarea sau privatizarea unor structuri de evaluare a proiectelor de finantare europeana.
Guvernul analizeaza trei variante de lucru, prima dintre ele fiind unificarea tuturor celor 75 de institutii responsabile cu absorbtia fondurilor europene, dupa model polonez sau bulgaresc.


A doua varianta este conforma cu propunerea CIS si urmeaza oarecum modelul cehesc. Cea de-a treia varianta tine de restructurarea fiecarei institutii publice pe sistemul existent. a��Intrucat fiecare are incoveniente majore, decizia va fi una politica, bazata pe ratiuni economicea��, a precizat Andreea Vass .Citeşte mai multe despre:    Codul muncii modificat    Codul muncii 2010    Codul muncii 2011    Performanta individuala    Contract individual de munca

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Forma republicata a Codului Muncii a fost publicata in M. Of.
19 May 2011 | 6140

Modificarile aduse Codului Muncii au intrat in vigoare
02 May 2011 | 6722

Curtea Constitutionala: Modificarile la Codul muncii sunt constitutionale
25 Mar 2011 | 4078

Curtea Constitutionala va dezbate exceptia de neconstitutionalitate privind legea de modificare a codului muncii in data de 23 martie 2011
17 Mar 2011 | 3270

Guvernul a aprobat forma finala a Legii nr. 53/2003 - Codul Muncii
08 Mar 2011 | 4455

Guvernul a adoptat proiectul legislativ privind modificarea Codului Muncii si l-a trimis Parlamentului in vederea angajarii raspunderii
01 Mar 2011 | 3181Articole Juridice

Consultantul extern specializat in legislatia muncii. Calitate, atributii si responsabilitati
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati