din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2607 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Femeie arestata pentru inselatorii cu repartizari de locuinte sociale

Femeie arestata pentru inselatorii cu repartizari de locuinte sociale

  Publicat: 19 Dec 2010       2172 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpata VASILE ILEANA, recidivista, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta in forma continuata.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
S-a nascut la 28 septembrie 1882, in catunul Perchiu din comuna Huruiesti, judetul Bacau.
Alaturi de persoanele fizice, persoanele juridice apar in circuitul civil ca subiecte de drepturi si obligatii. In aceasta calitate, ele au aptitudinea generala si abstracta de a dobandi drepturi si de a-si asuma obligatii si, in virtutea acesteia, pot dobandi drepturi si isi pot asuma obligatii.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Din punctul de vedere al dreptului civil, o fapta ilicita savarsita cu intentie, prin care se cauzeaza un prejudiciu altei persoane si care obliga pe autorul sau la reparatie (art.998 Cod Civil).
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:
In perioada mai 2009 - mai 2010, inculpata Vasile Ileana a pretins, la diferite intervale de timp, de la patru persoane denuntatoare, suma totala de 37.000 euro si 500 lei din care a primit 28.500 euro si 10.500 lei, lasandu-le de inteles acestora ca ar cunoaste functionari din cadrul Primariilor Sectoarelor 1 si 6 Bucuresti, respectiv din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (Agentia Fondului Imobiliar) si ca ar putea interveni pe langa acestea in sensul atribuirii de locuinte sociale sau din cele construite de catre Agentia Nationala Pentru Locuinte.
In acelasi scop, inculpata le-a mai pretins acelorasi persoane, suplimentar, in perioada 25 - 30 noiembrie 2010, suma totala de 6.000 euro. La data 17 decembrie 2010, inculpata a primit de la doua dintre acele persoane 4.000 euro din suma pretinsa, fiind prinsa in flagrant delict.
Inculpatei Vasile Ileana i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 17 decembrie 2010, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pentru 24 de ore. La aceeasi data, Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a inculpatei pentru 29 de zile .

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale    Cercetari penale    Inselaciune    Agentia Fondului Imobiliar    Locuinte sociale    Agentia Nationala Pentru Locuinte

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 808

Dna a dispus retinerea a 4 ofiteri de politie din cadrul Oficiului National pentru Protectia Martorilor
18 Nov 2015 | 2043

Obreja Rudel retinut pentru 24 ore
03 Feb 2015 | 1540

Primarul municipiului Gheorgheni retinut pentru abuz in serviciu si santaj
27 Jan 2015 | 1671

Fosta presedinta a ANRP retinuta de procurori pentru infractiunea abuz in serviciu
25 Nov 2014 | 1509

Sefa Arhivelor Nationale Suceava cercetata penal pentru luare de mita
05 Nov 2014 | 1665



Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Elementele constitutive ale infractiunii de santaj
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov, Incheierea nr. 1/F din 16.03.2011

Evaziune fiscala. Inregistrari fictive in contabilitate
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 3807 din 20 noiembrie 2012

Contract individual de munca. Anularea deciziei de concediere. Reintegrarea pe postul avut anterior concedierii. Plata despagubire egala cu salariul
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti - Sentinta civila nr. 5833 din data 12.08.2009