din anul 2007, atuul tau de DREPT!
832 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Agentia de Plati scoate la concurs posturile de conducere ale sucursalelor, in urma descentralizarii

Agentia de Plati scoate la concurs posturile de conducere ale sucursalelor, in urma descentralizarii

  Publicat: 05 May 2008       4163 citiri       Sursa: NewsIn  


Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va scoate la concurs posturile de director executiv din cele 42 de sucursale ale institutiei, masura fiind necesara ca urmare a reorganizarii prin care centrele judetene au primit personalitate juridica.

Reprezentare grafica, sintetica, a structurii organizatorice a unei unitati, cuprinzand compartimentele ei
Vasilescu Gavrila - membru al Parlamentului Romaniei.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
Nacuta Sorin - membru al Parlamentului Romaniei.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
"Pentru ca s-a dat independenta juridica centrelor judetene, s-a schimbat organigrama iar postul de conducere trebuie scos la concurs. In acest moment, nu se stie daca va fi un concurs propriu zis sau numire politica", a declarat presedintele Sindicatului National APIA, Mihai Vasilescu .

Potrivit APIA, directorii centrelor judetene au fost notificati in data de 21 aprilie, urmand ca dupa expirarea preavizului, respectiv dupa data de 17 mai, posturile respective sa fie scoase la concurs.

"Dupa expirarea preavizului, in fiecare sucursala APIA va fi scos la concurs postul de director general, iar interimatul va fi asigurat de actualii directori", a declarat purtatorul de cuvant APIA, Dragos Nacuta .

APIA este institutia responsabila cu gestionarea fondurile europene destinate platilor directe la hectar, bani de care vor beneficia circa 1,2 milioane de fermieri. Schema de resurse umane a agentiei prevede ca numarul maxim de angajati ai agentiei sa fie de 5.000 de persoane . Pentru a stimula activitatea angajatilor, Guvernul a decis, in 2006, majorarea salariilor de baza cu 75% pentru functionarii publici angajati ai APIA.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Incetarea contractului de munca in perioada de proba. Este necesar ca angajatorul sa isi motiveze decizia?
Sursa: MCP avocati

Nedepunerea intampinarii in termenul legal. Sanctiuni procedurale
Sursa: MCP avocati

Valorificarea veniturile nepermanente de la 1 septembrie 2024. Principiul contributivitatii conform noii legi a pensiilor
Sursa: MCP avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...