din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » 11 infractiuni au fost constatate si a fost dispusa suspendarea activitatii a doua magazine de vise

11 infractiuni au fost constatate si a fost dispusa suspendarea activitatii a doua magazine de vise

  Publicat: 28 Feb 2011       1763 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


11 infractiuni au fost constatate si a fost dispusa suspendarea activitatii a doua magazine, in urma unei actiuni in sistem integrat, derulata in municipiul Bucuresti, pentru verificarea magazinelor care comercializeaza produse cu efecte psihoactive, daunatoare sanatatii, altele decat cele reglementate.

Orice subsatnta sau produs care, folosit �n cantitati, concentratii sau conditii aparent nepericuloase, prezinta risc semnificativ pentru om, mediu sau pentru bunurile materiale.
Efecte induse - Efecte secundare (colaterale) ale unui acord sau ale unei concentrari dintre cel putin doua intreprinderi, care afecteaza concurenta dintre ele, pe o alta piata relevanta decat cea vizata de intelegerea sau de concentrarea in cauza.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Legea privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri
Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.

Totodata, peste 80 de g. de substante tip ``spice`` si 270 plicuri cu produse tip ``spice`` au fost ridicate in vederea expertizarii.
In baza Ordinului Comun al M.A.I., M.F.P., M.A.D.R., A.N.S.V.S.A., A.N.S.V. si A.N.P.C., pentru constituirea echipelor mixte ce vor efectua controale, conform competentelor legale, in locurile si/sau mediile in care se produc, se comercializeaza, se utilizeaza sau se consuma substante si/sau produse noi cu efecte psihoactive, daunatoare sanatatii, altele decat cele reglementate, al Ordinului Institutiei Prefectului Municipiului Bucuresti si tinand cont de Planul de masuri al B.C.C.O. Bucuresti - Serviciul Antidrog si D.G.P.M.B., in noaptea de 26 spre 27 februarie a.c., politistii Serviciul Antidrog din cadrul B.C.C.O. Bucuresti, impreuna cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din D.G.P.M.B., au organizat si executat o actiune complexa pe raza intregii Capitale, efectuand controale la magazinele care comercializeaza astfel de substante, fiind vizate, in special, cele care sunt situate in apropierea unitatilor de invatamant.

La actiune au participat si specialisti de la Garda Financiara - Sectia Municipiului Bucuresti, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti si Directia pentru Agricultura a Municipiului Bucuresti.

In timpul acestei operatiuni, oamenii legii au controlat 11 magazine, fiind ridicate 82,4 g. substante tip ``spice`` si 273 plicuri cu produse tip ``spice``, in valoare de 13.650 de lei, precum si 1671 lei, bani susceptibili a proveni din vanzarea de ``etnobotanice``. Toate substantele vor fi inaintate la Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor, din cadrul I.G.P.R., pentru expertizare.

De asemenea, au fost constatate 11 infractiuni, aplicate 13 sanctiuni contraventionale in valoare de 64.200 de lei, fiind, totodata, suspendata activitatea, la doua magazine.

In cauza, in dosarele penale intocmite de politisti, se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de ``cultivare, producere, fabricare, experimentare, extragere, preparare, transformare, oferire, punere in vanzare, vanzare, distribuire, livrare cu orice titlu, trimitere, transport, procurare, cumparare, detinere ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc si de mare risc, fara drept``, fapte prevazute si pedepsite de art. 2, alin. 1 si 2, din Legea 143/2000 privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri.Citeşte mai multe despre:    Legea 143/2000

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR a stabilit rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite pentru 24 noiembrie-23 decembrie 2023
22 Dec 2023 | 297

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 326

Zilele libere din 2024, acordate conform Codului muncii
19 Dec 2023 | 843

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 307

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 52253

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 12903Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti