din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2903 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Reglementarile privind adoptiile internationale raman in vigoare

Reglementarile privind adoptiile internationale raman in vigoare

  Publicat: 10 Mar 2011       3557 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Guvernul a aprobat modificarea si completarea legii privind regimul juridic al adoptiilor, pentru a veni in sprijinul familiilor care doresc sa faca adoptii si pentru reintegrarea cat mai rapida a copiilor adoptabili intr-un mediu familial.

In categoria activelor circulante, post ce se refera la creantele salariale, sociale si fiscale determinate
Muntean Florin Nicolae - membru al Parlamentului Romaniei.
Ascendenti de gradul I ai unei persoane, tatal si mama, fata de care aceasta are stabilita filiatia din casatorie sau din afara casatoriei, parinti firesti, ori ca urmare a infierii.
Ascendenti de gradul I ai unei persoane, tatal si mama, fata de care aceasta are stabilita filiatia din casatorie sau din afara casatoriei, parinti firesti, ori ca urmare a infierii.
Sistemul de operare este acel program sau colectie de programe care asigura fuctionarea de baza a calculatorului precum si intermedierea dintre utilizator si calculator.
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Este un mijloc legal sau conventional de asigurare a executarii obligatiilor;
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

``Executivul a decis, la solicitarea expresa a primului-ministru, sa fie mentinute reglementarile in vigoare privind adoptiile internationale. Cu alte cuvinte, modificarile si completarile adoptate astazi vizeaza doar cererile de adoptie interna``, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean .


Cadrul juridic in materie de adoptie a fost revizuit in sensul redefinirii notiunilor de adoptie interna si adoptie internationala si introducerii criteriului resedintei familiei care adopta in locul criteriului domiciliului. De asemenea, o serie de dispozitii care vizeaza conditiile de fond ale adoptiei au fost corelate cu noul Cod Civil, a explicat, la randul sau, Bogdan Panait, secretar de stat in cadrul Oficiului Roman pentru Adoptii (ORA).


De asemenea, noile reglementari ofera solutii pentru ca anumite categorii de copii, cum este cazul celor cu parinti necunoscuti, sa poata fi mai repede adoptati. Astfel, copiii cu parinti necunoscuti pot fi declarati adoptabili dupa 30 de zile de la emiterea certificatului de nastere.


Este reglementata, de asemenea, situatia copiilor aflati in sistemul de protectie sociala fata de care parintii manifesta dezinteres timp de un an, astfel incat acesti copii sa poata fi declarati adoptabili dupa un an in care directia de asistenta sociala constata clar ca nu a existat nicio legatura intre copil si familia biologica si ca nu exista posibilitati de reintegrare a lui.


O alta reglementare importanta aprobata de Guvern se refera la introducerea probei ADN-ului pentru in cadrul procedurii de incuviintare a adoptiilor unor copii care provin din relatii extraconjugale ale sotilor.


Actul normativ introduce, totodata, o perioada de monitorizare post-adoptie de doi ani, in care se asigura si consiliere familiei, si pentru a avea garantia unei reintegrari reusite a copilului adoptat intr-un mediu familial.


Proiectul de lege a fost trimis Parlamentului spre aprobare in procedura de urgenta.



Citeşte mai multe despre:    Adoptii    Adoptii internationale    Oficiul Roman pentru Adoptii    Noul cod civil

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 303 din 24.04.2014
25 Apr 2014 | 1424

Noutati legislative. Monitorul Oficial 11 aprilie 2012
12 Apr 2012 | 3328

Noutati legislative. Monitorul Oficial 6 aprilie 2012
06 Apr 2012 | 3613

Noutati legislative. Monitorul Oficial 4 aprilie 2012
04 Apr 2012 | 3202

Uniunea Europeana intensifica lupta impotriva traficului uman
02 Dec 2010 | 1701



Articole Juridice

Cazul X si Altii v. Austria. Adoptarea unui copil de un partener de catre celalat partener in cazul cuplurilor homosexuale
Sursa: EuroAvocatura.ro

Despre familie. Dispozitii generale (Art. 258 - 265 - Noul Cod Civil)
Sursa: EuroAvocatura.ro

Conditiile de fond ale adoptiei (Art. 455 - 468 - Noul Cod Civil)
Sursa: EuroAvocatura.ro

Lupta pentru drepturile copiilor adoptati
Sursa: Andreea Pocotila - Evenimentul Zilei (06-05-2008)

Jurisprudenţă

Cerere de inapoiere a minorului
Pronuntaţă de: Tribunalul Botosani, Decizia nr. 96A din 20.09.2012

Adoptie. Refuzul de acordare a consimtamantului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr.330 din data 24.03.2011

Incuviintare adoptie internationala
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr. 73 din data 26.01.2011

Criteriile de apreciere a unei adoptii ca fiind adoptie nationala sau internationala in lumina dispozitiilor Legii nr.273/2004
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI - SECTIA A III-A CIVILA SI PENTRU CAUZE CU MINORI SI DE FAMILIE - DOSAR NR.12126/2/2010 - DECIZIA CIVILA NR.73/26.01.2011