din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1677 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Primarul comunei Boisoara, judetul Valcea, cercetat penal de DNA Pitesti pentru luare de mita

Primarul comunei Boisoara, judetul Valcea, cercetat penal de DNA Pitesti pentru luare de mita

  Publicat: 23 Mar 2011       2687 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ´┐Ż Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza cercetari penale fata de POPESCU PETRE, primarul comunei Boisoara, judetul Valcea, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Contract incheiat intre un cumparator si un vanzator, prin care primul accepta sa cumpere, de la cel de-al doilea, o cantitate determinata dintr-un produs, la un pret dat, intr-o anumita perioada.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Popescu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.
1837-1919. Om politic. Este trimis inca de copil la Berlin (1850) unde invata la "Franzosische Gymnasium".
Inregistrare sistematica a informatiilor privind situatia patrimoniala si a rezultatelor obtinute de catre un agent economico-social, atat pentru necesitatile acestuia cat si pentru relatiile cu asociatii sau actionarii,
Tranzactia este un contract prin care partile termina un proces inceput sau preintampina un proces ce se poate naste (art. 1704 Cod Civil) prin concesii reciproce, .
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Calitate procesuala pe care o are faptuitorul odata cu declansarea procesului penal,
Reglementate in t. VII, C. pen., partea speciala,
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2007-2010, inculpatul Popescu Petre, in calitate de primar al comunei Boisoara, judetul Valcea, a primit cu titlu de mita de la invinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen, administrator al SC ELECTROVALCEA SRL Rm. Valcea, lucrari de constructie in valoare de 168.428,58 lei (materiale si manopera necesare executarii unui imobil cu doua nivele pe un teren care apartinea edilului) precum si o combina frigorifica, in schimbul atribuirii unor contracte de achizitie publica si al efectuarii platilor aferente executiei acestor contracte . Contractele de achizitie publica, in valoare totala de 4.887.872,87 lei (constand in furnizare de produse si lucrari) au fost atribuite unui numar de doua societati comerciale controlate de invinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen - SC ELECTROVALCEA SRL Rm. Valcea si SC MARVELOV SRL Rm. Valcea - fiind probe si indicii ca aceste contracte au fost atribuite cu incalcarea normelor ce reglementeaza achizitiile publice. Unul dintre aceste contracte este in curs de executie (o lucrare de canalizare). Lucrarile de constructie a imobilului au fost executate de firma SC ELECTROVALCEA SRL Rm. Valcea.
Pentru a ascunde infractiunile de luare/dare de mita, invinuitul Ciogescu Ovidiu Eugen si inculpatul Popescu Petre au redactat si semnat un contract cu incheiat intre Sc Marvelov Srl si Popescu Petre . Contractul nu se regaseste in evidenta contabila tinuta de SC MARVELOV SRL si nu exista situatii de lucrari, facturi fiscale, respectiv chitante de plata referitoare la acest contract .

Inculpatului Popescu Petre i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 23 martie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva.
Ciogescu Ovidiu Eugen, invinuit in prezenta cauza, a fost trimis in judecata in alte doua dosare pentru infractiuni de coruptie, fiind judecat in stare de arest preventiv.
Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Primari    Luare de mita    Fals    Cercetari penale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiect de lege in Senat: indemnizatie de cresterea copilului pentru bunici
01 Oct 2019 | 1001

Solicitarile pentru facilitati fiscale pot fi depuse pana la 16 decembrie 2019
20 Sep 2019 | 924

MFP: Dobanda ultimelor imprumuturi ale Ministerului Finantelor a fost cea mai mica din piata
10 Sep 2019 | 1154

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 809

CCR: Initiativa legislativa ´┐ŻLege pentru modificarea unor acte normative in materie electorala´┐Ż nu indeplineste conditiile prevazute de Constitutie
22 Jun 2019 | 1683

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul SMILE-Mobile - vouchere pentru aparate dentare pentru elevi
11 Jun 2019 | 760Articole Juridice

Oportunitatea - prerogativa angajatorului de a-si organiza activitatea. Rolul activ al instantei de judecata in aflarea adevarului
Sursa: MCP avocati

Instalarea unui sistem de supraveghere video de catre primarie, care nu respecta prevederile GDPR
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluirea de date unor terti, intr-un dosar aflat pe rolul instantelor judecatoresti
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

GDPR: Legalitatea publicarii declaratiei de casatorie pe internet de catre autoritatea administratiei publice locale
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Jurisprudenţă

Achitare in procesul penal. Dreptul la plata tuturor drepturile salariale aferente perioadei de suspendare a contractului de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Prahova

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Masuri educative. Supraveghere. Neaplicare obligatii
Pronuntaţă de: Decizia penala nr. 791/07.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati