din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2716 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intalnit cu delegatia Grupului parlamentar de prietenie Suedia-Romania

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intalnit cu delegatia Grupului parlamentar de prietenie Suedia-Romania

  Publicat: 24 May 2011       1645 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut luni, 23 mai 2011, o intalnire cu delegatia Grupului parlamentar de prietenie Suedia-Romania, condusa de vicepresedintele acestuia, Hans Wallmark.

Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Predoiu Marian-Catalin - membru al Parlamentului Romaniei.

In cadrul intalnirii a fost reintarita importanta bunelor relatii dintre cele doua tari si au fost abordate teme de interes precum reforma judiciara, Mecanismul de Cooperare si Verificare si aderarea Romaniei la spatiul Schengen.


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a prezentat stadiul Mecanismului de Cooperare si Verificare, importanta implementarii noilor Coduri fundamentale ale Romaniei, legile privind executarea pedepselor privative si neprivative de libertate si a probatiunii, reformarea Registrului Comertului, etc., precum si importanta reformarii Inspectiei Judicare pentru sporirea responsabilitatii sistemului judiciar.


``Prin eforturile directe depuse de catre judecatori si procurori in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare au fost inregistrate progrese notabile in ultimul an. Parlamentul si-a adus, de asemenea, aportul prin dezbaterea si adoptarea proiectelor elaborate de Ministerul Justitiei si adoptate in prealabil de Guvern, in special Legea de modificare a cadrului normativ al ANI, noile Coduri si Legea de punere in aplicare a noului Cod Civil. Prin intrarea, in curand, in vigoare a noului Cod Civil, vor fi modernizate institutii juridice fundamentale cum ar fi, spre exemplu, familia, proprietatea, obligatiile, contractele. Noul Cod Civil a fost adoptat in anul 2009, iar Guvernul a anuntat, inca din 2010, propunerea privind data intrarii sale in vigoare la 1octombrie 2011. Guvernul si Consiliul Superior al Magistraturii trebuie sa pregateasca sistemul judiciar pentru intrarea in vigoare a celorlalte trei Coduri, pe baza concluziilor studiilor de impact, care vor fi finalizate in toamna acestui an.``, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu .


In ceea ce priveste combaterea coruptiei, a fost prezentata evolutia cadrului institutional si legislativ in materie. De asemenea, s-au purtat discutii cu privire la activitatea concreta depusa de aceste organisme si de rezultatele acestora, recunoscute in mod constant de rapoartele Comsiei Europene. Oficialii suedezi au subliniat, printre altele, importanta sprijinului puterii judecatoresti si a spectrului politic vizavi de lupta impotriva coruptiei.


In ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen, ministrul Justitiei a aratat ca Romania indeplineste criteriile tehnice pentru aderare, fiind evidentiata si importanta actiunilor anticoruptie desfasurate de autoritatile romane in domeniul securizarii frontierelor.


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a apreciat ca evolutiile in sistemul judiciar si in combaterea coruptiei sunt ireversibile si continue si si-a manifestat convingerea ca acestea vor fi marcate obiectiv si corect de catre partenerii europeni.



Citeşte mai multe despre:    Catalin Predoiu    Romania    Suedia    MCV    Mecanismul de Cooperare si Verificare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 471

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 468

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 54059

[Vatra MCP] Schimbarile vizate de Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
23 Feb 2022 | 1383

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1536

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 56466



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Formularul 230 model editabil 2024 PDF. Completeaza Declaratia 230!
Sursa: EuroAvocatura.ro

Obligatia de a stabili un salariu superior salariului minim garantat in plata. Reglementari si controverse
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Validarea deciziilor acordarea de despagubiri privind acordarea de despagubiri pentru bunurile abandonate in Bulgaria de catre persoanele refugiat in baza Tratatului dintre Romania Bulgaria
Pronuntaţă de: Decizia nr. 420/27 februarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Predare temporara in cazul in care predarea unei persoane in baza unui mandat european de arestare a fost amanata. Inoportunitatea predarii atunci cand persoana solicitata este arestata preventiv in cauza in care este judecata in Romania
Pronuntaţă de: Incheierea din 18 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

CEDO: Muhammad si Muhammad impotriva Romaniei. garantii procedurale in cazul expulzarilor de straini
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Solicitarea efectuarii muncii suplimentare din partea angajatorului. Scrisa sau verbala, directa sau indirecta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Ploiesti - Decizia civila nr. 2494 din data de 21.09.2019