din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » Exportatorii europeni urmeaza sa beneficieze de pe urma acordului de liber schimb intre UE si Coreea de Sud incepand de la 1 iulie

Exportatorii europeni urmeaza sa beneficieze de pe urma acordului de liber schimb intre UE si Coreea de Sud incepand de la 1 iulie

  Publicat: 30 Jun 2011       1293 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Acordul de liber schimb UE-Coreea de Sud (ALS), primul acord comercial al UE cu o tara asiatica, se va aplica de la 1 iulie 2011.

Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Folosirea bunurilor corporale si incorporale, folosire care antreneaza pierderea imediata sau treptata a utilitatilor lor.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Primul numar natural strict mai mare decat jumatate din totalul membrilor in functie ai organului colegial
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Expresie din limba latina \"in interiorul puterilor permise\", \"in cadrul prerogativelor\"
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Situatie contrara deficitului sau penuriei; Sold contabil sau diferenta care exprima un surplus al resurselor fata de nevoi.
Operatiune comerciala de vanzare a unor bunuri materiale si/sau servicii catre persoane fizice sau juridice dintr-o alta tara in schimbul unei sume dintr-o valuta convenita.
Situatie contrara deficitului sau penuriei; Sold contabil sau diferenta care exprima un surplus al resurselor fata de nevoi.

Acest acord nu are precedent in ceea ce priveste domeniul de aplicare si ritmul rapid de liberalizare a tarifelor si deschide noi cai de abordare a unor bariere netarifare semnificative in toate sectoarele, inclusiv cel al automobilelor, farmaceutic si al bunurilor electronice de consum. Coreea de Sud si UE vor elimina 98,7% din taxe, in valoare comerciala, in termen de 5 ani de la intrarea in vigoare a ALS. La finalul perioadelor tranzitorii, taxele de import vor fi eliminate pentru toate produsele industriale si pentru majoritatea produselor agricole, cu cateva exceptii, de exemplu pentru orez.


``Acest acord de liber schimb este cel mai ambitios acord comercial incheiat vreodata de catre UE si ar trebui sa devina un atu in relatiile noastre comerciale cu Asia``, a declarat comisarul UE pentru comert, Karel de Gucht. ``Vom reduce taxele de import intr-o asemenea masura incat exportatorii europeni vor economisi 850 de milioane EUR numai in primul an. Aceasta cifra ar trebui sa se dubleze atunci cand toate taxele vor fi eliminate.``


Un studiu estimeaza ca acordul va face ca schimburile comerciale intre UE si Coreea de Sud pentru urmatorii 20 de ani sa creasca mai mult de dublu fata de scenariul in care ALS nu ar fi existat; un alt studiu previzioneaza o crestere a exporturilor UE cu pana la 19 miliarde EUR datorita ALS.


ALS va deschide, de asemenea, noi cai de acces pe piata pentru servicii si investitii si va aduce progrese importante in domenii precum proprietatea intelectuala, achizitiile, politica in materie de concurenta si comert, precum si in dezvoltarea durabila.


Negocierile pentru ALS UE-Coreea de Sud au inceput in aprilie 2007 si a fost nevoie de 8 runde de negocieri pana cand acordul a fost gata de a fi parafat, la 15 octombrie 2009. Acordul a fost semnat la 6 octombrie 2010 de comisarul UE pentru comert, Karel De Gucht, de ministrul de externe al Belgiei, Steven Vanackere, care a reprezentat presedintia Consiliului Uniunii Europene, si de ministrul coreean al comertului, Kim Jong-hoon, si a fost aprobat de Parlamentul European la 17 februarie 2011. El intra in vigoare in mod provizoriu la 1 iulie 2011. Aceasta inseamna ca ALS se va aplica imediat; pana la intrarea deplina in vigoare atunci cand toate statele membre vor fi ratificat acordul in conformitate cu propriile legislatii si proceduri.


In 2010, valoarea comertului cu marfuri intre UE si Coreea de Sud s-a ridicat la aproximativ 66 de miliarde EUR. In momentul de fata, UE inregistreaza un deficit in comertul cu marfuri cu Coreea de Sud, desi tendintele arata ca piata coreeana ofera un potential de crestere semnificativ. UE inregistreaza un excedent comercial insemnat pentru o serie de produse: produse chimice, farmaceutice, piese de autovehicule, echipamente industriale, incaltaminte, echipamente medicale, metale neferoase, fier si otel, piele si blanuri, lemn, produse ceramice si sticla. In mod asemanator, pentru fermierii din UE, Coreea este una dintre pietele de export cele mai importante la nivel mondial pentru produse agricole, cifra vanzarilor anuale ridicandu-se la peste 1 miliard EUR. In ceea ce priveste serviciile, UE detine un excedent de 2,1 miliarde EUR fata de Coreea de Sud, in 2009, valoarea exporturilor fiind de 6 miliarde EUR iar cea a importurilor de 3,9 miliarde EUR.Citeşte mai multe despre:    Acord de liber schimb    Uniunea Europeana    Coreea de Sud    Export    ALS

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1443

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 1087

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1370

Legi promulgate in data de 12 iunie 2020
13 Jun 2020 | 1052

EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu
31 Mar 2020 | 1214

Pozitia Consiliului Barourilor si Societatilor de Drept din Europa privind eradicarea fenomenului avocaturii clandestine
29 Feb 2020 | 830Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Principiul egalitatii de remunerare intre lucratorii de sex masculin si cei de sex feminin se refera deopotriva pentru �aceeasi munca� si pentru o �munca de aceeasi valoare�
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020

Diurna reprezinta potrivit jurisprudentei C.J.U.E. �alocatie specifica detasarii� si, ca atare, parte a salariului minim. Totodata, potrivit modificarilor Codului fiscal, diurna intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj Sectia a IV-a pentru Litigii de munca si Asigurari sociale, Decizia civila nr. 99/A/2017, in sedinta publica din 9 martie 2017

Actiune in anulare. Hotarari pronuntate de comisiile din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 3240 din 14 iunie 2012

Deschiderea procedurii generale de insolventa, cu caracter de procedura secundara
Pronuntaţă de: Tribunalul Sibiu - Sentinta comerciala nr. 51/CC din data 29.03.2010