din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4111 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Deloitte: Odata cu iertarea de penalitati, Guvernul reduce si majorarile de intarziere la jumatate

Deloitte: Odata cu iertarea de penalitati, Guvernul reduce si majorarile de intarziere la jumatate

  Publicat: 15 Sep 2011       3890 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
(Legea 10 din 2001) 1. cu bunuri sau servicii - masura reparatorie alternativa const�nd in acordarea de bunuri si servicii, cu acceptul persoanei indreptatite, p�na la concurenta valorii imobilului preluat in mod abuziv.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Una dintre cel mai bine primite modificari ale legislatiei fiscale din ultimul timp priveste anularea penalitatilor de intarziere pentru achitarea integrala a obligatiilor fiscale restante (principal plus dobanzi aferente) la 31 august 2011, prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011, asa cum sunt ele reglementate de Ordonanta de Guvern nr. 30/2011.

Plata efectuata din eroare de catre o persoana pentru o datorie inexistenta sau de care nu era tinuta sa raspunda, avand ca urmare obligatia beneficiarului de a restitui cee ce a primit in mod necuvenit.
Persoana fizica sau juridica obligata prin lege sa plateasca impozit.
1837-1919. Om politic. Este trimis inca de copil la Berlin (1850) unde invata la "Franzosische Gymnasium".
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
Forma a vinovatiei , reglementata in cap. I , t. II, art. 19, C. pen., partea generala.Legea arata ca fapta este savarsita cu intentie cand infractorul:
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei, prevazuta in cap. V, t. II, art. 51, C. pen., partea generala,
Activitate de lamurire, de stabilire a adevaratului inteles al unei opere spirituale.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1837-1919. Om politic. Este trimis inca de copil la Berlin (1850) unde invata la "Franzosische Gymnasium".

``Consideram ca initiativa autoritatilor este una favorabila ambelor parti implicate, din moment ce statul isi va putea recupera mai repede o parte din creante, iar contribuabilii vor fi iertati de plata penalitatilor de intarziere, motiv pentru care recomandam celor aflati in aceasta situatie sa analizeze impactul acestor prevederi legale asupra cazului lor concret``, spune Mihai Petre, Senior Manager, Deloitte Tax.


``Deosebit de important este faptul ca odata cu penalitatile (maxim 15% din suma datorata), contribuabilul poate fi iertat si de jumatate din majorarile de intarziere aferente datoriilor restante. Avand in vedere ca nivelul majorarilor de intarziere s-a situat putin peste 36% pe an in perioada ianuarie 2006 - iunie 2010, reducerea la jumatate inseamna un castig de 18% pe an. Ceea ce, multiplicat cu 4 ani - perioada medie controlata de autoritati in cadrul unui control de fond - inseamna o reducere a majorarilor datorate de la 146% la 73% - mai mult decat demn de a atrage atentia oricarui contribuabil cu datorii la fisc,`` mai spune Mihai Petre .


Aceasta initiativa legislativa vine ca o confirmare a directiei in care a evoluat in ultimul timp modul de sanctionare a celor care ajung sa aiba datorii catre autoritatile fiscale, in special ca urmare a unui control fiscal. Cea mai importanta schimbare in acest sens a avut loc la data de 1 iulie 2010, cand majorarile de intarziere au fost inlocuite prin dobanzi si penalitati de intarziere. Ceea ce denota intentia legiuitorului de a sanctiona diferit datornicii in functie de incalcarea cu intentie a legislatiei sau nu.


``La acest moment, aceasta intentie nu se materializeaza inca in practica organelor de control, acestea aplicand de cele mai multe ori penalitatea de intarziere automat, indiferent daca contribuabilul a incalcat o prevedere legala expresa sau s-a aflat in eroare de interpretare din cauza neclaritatii prevederii legale respective. Cu siguranta, aceasta abordare se va schimba``, conchide Mihai Petre .



Citeşte mai multe despre:    Tribunalul Uniunii Europene    Daune cominatorii    Penalitati de intarziere    Dobanzi    Deloitee

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Vizita a Tribunalului Uniunii Europene la Inalta Curte de Casatie si Justitie
21 May 2019 | 618

Spania nu s-a conformat Directivei privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidentiale
29 Mar 2019 | 870

Noi judecatori numiti in cadrul Curtii de Justitie si Tribunalului Uniunii Europene
24 Mar 2019 | 1186

CJUE confirma amenda de aproape 60 de milioane de euro aplicata grupului Roullier in cadrul intelegerii privind fosfatii
12 Jan 2017 | 1110

CJUE a prezentat bilantul Instantelor Judecatoresti ale Uniunii Europene pe anul 2014
03 Mar 2015 | 1524

Noii presedinti ai camerelor Tribunalului Uniunii Europene
19 Sep 2013 | 1302



Articole Juridice

Inregistrarea la EUIPO unei marci sonore prezentate in format audio
Sursa: EuroAvocatura.ro

Necesitatea examinarii gradului redus de similitudine a marcilor in conflict
Sursa: EuroAvocatura.ro

CJUE: Noi instructiuni practice pentru parti. Faza scrisa si orala a procedurii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Dreptul de acces la documentele continute in dosarul unei cereri de autorizare a introducerii pe piata a medicamentelor
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Jurisprudenţă

Conflict negativ de competenta generat de obiectul actiunii in materia fondului funciar
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 56 din 18 iunie 2018 a Curtii de Apel Galati

Obligarea unei autoritati publice la emiterea unui act administrativ sub sanctiunea platii daunelor cominatorii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1048 din 28 februarie 2012

Indeplinirea obligatiei pentru a carei executare s-au solicitat daune cominatorii. Ramanerea fara obiect a actiunii
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj, Sectia I Civila, Decizia nr. 430 din 01.03.2012

Fond funciar. Acordare de despagubiri
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj, Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 227 din 01.02.2012