din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2956 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Avocat stagiar in Baroul Bacau trimis in judecata pentru santaj

Avocat stagiar in Baroul Bacau trimis in judecata pentru santaj

  Publicat: 16 Dec 2011       2719 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul Teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
1. Persoana fizica membra a unei societati comerciale care, pe baza unui contract, convine sa contribuie cu bunuri,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Persoana fizica sau juridica imputernicita de adunarea generala a unei societati comerciale care, in limita atributiilor si functiilor acordate, exercita vointa societatii.
Legea 10 din 2001. Persoana fizica sau juridica, proprietara a unui/unor imobil(e) la data preluarii abuzive, care indeplineste conditiile impuse de lege pentru a beneficia de dispozitiile acesteia;
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Structura juridica plurivalenta, subsumand o pluralitate de contracte distincte reciproc interconditionate, care alcatuiesc impreuna un ansamblu contractual inchegat si coerent.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Unul dintre modurile de sesizare a organelor de urmarire penala,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

MIHAILA NECULAI, avocat stagiar inscris in Baroul Judetean Bacau, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj si

FLOREA CIPRIAN SORIN, administrator si asociat la S.C. ``TRIO SALT`` S.R.L. Brasov, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la santaj.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Florea Ciprian Sorin, administrator al unei societati comerciale in cadrul careia functioneaza restaurantul ``Calypso`` din Brasov, a luat la cunostinta despre o altercatie ce a avut loc in incinta restaurantului sau, la sfarsitul lunii februarie 2011, intre denuntator si o alta persoana . In acest context, in cursul lunii martie 2011, in scopul de a obtine in mod injust o suma de bani de la denuntator, l-a determinat pe inculpatul Mihaila Neculai, avocat in cadrul Baroului Bacau, cu activitate preponderent in Brasov, sa-i creeze denuntatorului o stare de temere cu privire la acest eveniment si sa-l constranga sa-i dea suma de 4.000 de euro.
In concret, in conditiile in care nu exista contract de asistenta juridica sau orice intelegere intre Mihaila Neculai si persoana agresata, avocatul i-a relatat denuntatorului ca, in urma altercatiei, cealalta persoana a suferit fractura a trei dinti frontali si l-a convins sa ii remita suma de 4.000 de euro, amenintandu-l ca, in caz contrar, victima va formula plangere penala impotriva sa pentru infractiunea de vatamare corporala grava, fapta pedepsita cu inchisoarea.
La data de 15 martie 2011, Mihaila Neculai a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.000 de euro, reprezentand o prima transa din banii pretinsi.

In aceeasi zi, ambii inculpati au fost retinuti pe o durata de 24 de ore iar la data de 16 martie 2011, Curtea de Apel Brasov a luat fata de inculpatii Mihaila Neculai si Florea Ciprian-Sorin masura de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 zile .

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Brasov.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Santaj.Complicitate    Avocat stagiar    Baroul Bacau    Curtea de Apel Brasov

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2157

UNBR si INPPA au afisat rezultatele examenului de admitere - sesiunea August 2019. Vezi rata de promovabilitate!
08 Sep 2019 | 2665

Au fost publicate actele necesare si programul pentru inscrierea la examenul de admitere in profesia de avocat, sesiunea august 2019
03 Jul 2019 | 975

UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.
22 Jun 2019 | 1208

Baroul Bucuresti a inceput eliberarea/vizarea cardurilor de avocat pe anul 2016
14 Dec 2015 | 1661

(P) Angajare avocat/avocat stagiar
21 Sep 2015 | 2565



Articole Juridice

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Contract de salarizare in interiorul profesiei de avocat
Sursa: EuroAvocatura.ro