din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3143 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT: 40 de persoane cercetate pentru complot si subminarea economiei nationale

DIICOT: 40 de persoane cercetate pentru complot si subminarea economiei nationale

  Publicat: 05 Jan 2012       2089 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism � Structura Centrala au dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 40 de persoane, functionari publici cu functii de conducere din cadrul SNGN ROMGAZ SA, MINISTERULUI ECONOMIEI, COMERTULUI SI MEDIULUI DE AFACERI, AUTORITATII NATIONALE DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI - A.N.R.E. si reprezentanti ai unei societati comerciale din municipiul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, prev. de art. 167 alin. 1 si art. 165 alin. 2 C.p.

Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Posibilitate acordata, de catre Comisie, partilor carora aceasta le-a comunicat obiectiunile privind incalcarea dreptului comunitar al concurentei, de a-si face cunoscut punctul de vedere.

In sarcina invinuitilor se retine ca au desfasurat activitati infractionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 USD patrimoniului SNGN ROMGAZ SA si bugetului consolidat al statului si au avut drept consecinta punerea in pericol a sistemul energetic national.
Activitatea infractionala a vizat modalitatea de contractare de catre societatea comerciala a unor cantitati considerabile de gaze naturale, la preturi mult diminuate fata de cele practicate de SNGN ROMGAZ SA, obtinerea de gaze naturale doar din productia interna, cu eludarea reglementarilor legale in materie precum si mentinerea facilitatilor acordate societatii, in conditiile in care inregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate.
Se mai retine ca activitatea infractionala a generat imposibilitatea repartizarii de catre SNGN ROMGAZ SA a rezervelor necesare pentru realizarea programului national de inmagazinare si cresterea importului de gaze naturale, cu consecinta punerii in pericol a Sistemul Energetic National, ca ramura strategica a economiei nationale si subminarii economiei nationale.
In perioada 28-29 decembrie 2011, la sediul DIICOT au fost audiate 35 de persoane, carora le-a fost adusa la cunostinta invinuirea, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa aiba loc audierea celorlalti invinuiti.



Citeşte mai multe despre:    Complot    Subminarea economiei nationale    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Elvetienii sustin in continuare mentinerea secretului bancar
15 Feb 2010 | 1406

Fostul premier francez, Dominique de Villepin, a fost achitat de o instanta din Paris
29 Jan 2010 | 913



Articole Juridice

Marele patriot Mihai Eminescu, un martir ucis la comanda francmasoneriei
Sursa: EuroAvocatura.ro

Infractiunile contra ordinii si linistii publice in Noul Cod Penal (art. 364 - 373)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Cele mai faimoase asasinate din istorie
Sursa: Ziare.com, Autor: Bogdana Boga

Jurisprudenţă

Admisibilitatea cererilor de liberare provizorie sub control judiciar sau pe cautiune. Recurs in interesul legii promovat
Pronuntaţă de: Parchetul General