din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2930 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Proiect pilot de liberalizare a tarifelor notarilor

Proiect pilot de liberalizare a tarifelor notarilor

  Publicat: 21 Feb 2012       2476 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Forma a demersului diplomatic in care este prezentata situatia relatiilor dintre state, solutii juridice relative la rezolvarea diferendelor existente intre acestea.
Reuniune de scurta durata in care se dau informatii,
Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, un memorandum cu tema: proiectul pilot privind onorariile percepute de notari, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, intr-un briefing sustinut la Palatul Victoria.

Plata a serviciilor de asistenta juridica prestate de catre un avocat, pe care beneficiarul o face colectivului de asistenta juridica.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Legea 10 din 2001. Masuri cu caracter reparator acordate in situatiile in care restituirea in natura nu este posibila, sub forma unor titluri de valoare nominala folosite in procesul de privatizare,
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Predoiu Marian-Catalin - membru al Parlamentului Romaniei.
Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Proiectul vizeaza liberalizarea tarifelor notarilor publici, dar si crearea unei competitii mai puternice intre cabinetele notariale.
Proiectul isi propune sa identifice o serie de lucrari si acte notariale pentru care sa nu mai fie perceput un onorariu minim stabilit de Ministrul Justitiei la propunerea notarilor , ci sa se aplice tarife stabilite pe baza unor referinte. Ministerul Justitiei va elabora un proiect de lege in acest sens, daca semnalele pe care le va avea in urma testarii pietei vor fi pozitive.
In acest sens, Ministerul Justitiei va identifica pana la data de 6 martie 2012 actele si lucrarile notariale care vor face obiectul proiectului pilot, iar pana in luna aprilie 2012 va fi redactat proiectul de lege. Proiectul de lege urmeaza sa fie actualizat in perioada urmatoare (6-12 luni), pe masura ce Ministerul Justitiei va primi un feedback pe baza unor chestionare care vor fi aplicate atat notarilor, cat si cetatenilor, pe marginea acestei masuri .
``Este o masura gandita cu atentie, care sa nu perturbe echilibrul unei profesii care functioneaza foarte bine, dar care sa contribuie la modernizarea ei si la flexibilizarea regulilor de concurenta in cadrul acestei profesii``, a afirmat Catalin Predoiu .
Ministrul Justitiei a mai precizat ca eliminarea onorariului minim ar putea fi aplicata pentru toate categoriile de servicii oferite de cabinetele notariale si inlocuirea lor cu pretul de referinta, daca acest proiect pilot se va dovedi a fi de succes.
Proiectul se desfasoara pe perioada unui an calendaristic si este derulat impreuna cu Consiliul Concurentei si Uniunea Nationala a Notarilor Publici.



Citeşte mai multe despre:    Notari Publici    Onorarii notari

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017
20 Feb 2017 | 1609

INPPA: Temele dezbaterilor din 26 ianuarie, 2, 9 si 16 februarie 2017
21 Jan 2017 | 1292

INPPA: Temele dezbaterilor din 10, 17 si 24 noiembrie 2016
04 Nov 2016 | 4031

INPPA: Temele dezbaterilor din 20, 27 octombrie si 3 noiembrie 2016
13 Oct 2016 | 1314

M. Justitiei a suplimentat numarul posturilor de notar public destinate notarilor stagiari
28 Aug 2014 | 1871

82 de posturi sunt disponibile pentru notarii stagiari la examenul de definitivat in anul 2013
06 Nov 2013 | 2605



Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

(P) Avocat Dreptul Muncii Brasov. Asistenta si Reprezentare Juridica
Sursa: MCP Cabinet avocati

Recuperare creante in domeniul transporturilor. Temei legal si Proceduri
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

Competenta curtii de apel in materie penala. Art. 38 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro