din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2801 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 58,37 la suta dintre romani nu isi iau toate zilele de concediu dintr-un an

58,37 la suta dintre romani nu isi iau toate zilele de concediu dintr-un an

  Publicat: 03 Jul 2008       2059 citiri       Sursa: Cotidianul  


Cresterea numarului locurilor de munca oferite persoanelor cu potential, dar fara experienta, in aceasta categorie incadrandu-se elevi si studenti, a fost de 26,2%.

Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Intreprindere comuna. Asociatie de intreprinderi sau de persoane fizice, constituita pentru a realiza un anumit proiect de afacere. Conform regulilor de concurenta comunitare, �intreprinderile comune� sunt intreprinderi controlate in comun de catre cel putin alte doua intreprinderi.
Mostra, model de referinta prezentat eventualilor cumparatori de catre o societate, in completarea ofertei, pentru a face dovada calitatii produsului oferit.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care,
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Vanzarile facute prin abordarea activa a clientilor individuali, in interiorul fie al teritoriului exclusiv al unui alt distribuitor, fie al clientelei exclusive a unui alt distribuitor; aceasta se poate face, de exemplu, prin:
Legea 10 din 2001. Intervalul de timp in care s-a facut preluarea abuziva, cuprins intre 6 martie 1945 si 22 decembrie 1989, in cazul Legii nr. 10 din 2001 si al O.U.G. nr.94/2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 501/2002, respectiv cuprins intre 6 septembrie 1940 si 22 decembrie 1989, in cazul O.U.G. nr. 83/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 66/2004;
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Acest lucru, combinat cu absolvirea a doua generatii de studenti in acelasi an, a ajutat companiile sa foloseasca presiunea concurentiala creata pentru a-si ocupa necesarul de joburi.

Ofetele de munca pe domeniul software au crescut cu doar 27% in prima jumatate a anului 2008. Un motiv este cresterea foarte mare a salariilor din acest domeniu, care determina companiile sa creasca eficienta angajatilor existenti, pentru a-si eficientiza costurile cu forta de munca . Salariile nete pentru programatori au atins aproape nivelul celor din Vest, dar productivitatea muncii este mai mica.

Asadar, este in interesul angajatorilor sa faca presiuni pentru cresterea eficientei, combinata cu tinerea costurilor sub control .

De asemenea, firmele au inceput sa apeleze la head-hunting, intrucat numarul de aplicanti chiar la anunturile de angajare existente a scazut foarte mult.

Ofertele pentru organizatii non-profit si voluntariat cresc pana la 278%, fapt ce denota ca ne indreptam catre o stare de normalitate pe acest domeniu . Si in Romania apar astfel de organizatii bazate pe non-profit si voluntariat, care incep sa se implice activ in societate . Desi numarul este inca mic, comparativ cu tarile din vestul Europei, trendul de crestere este foarte bun.

Potrivit sondajului realizat de BestJobs, un numar de 46% dintre romani spun ca ar prefera sa lucreze in alta tara a Uniunii Europene, iar restul de 54% dintre cetatenii romani au declarat ca prefera sa lucreze in Romania. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 3.450 de persoane, in perioada 15-30 iunie 2008.

La intrebarea "Tu iti iei toate zilele de concediu?", 58,37% dintre respondenti au declarat ca NU isi iau toate zilele. La sondaj au raspuns 6.817 persoane in perioada 19-30 iunie 2008.

Cele mai cautate cuvinte-cheie de romani in 2008 au fost: secretara, sofer, director, part-time, inginer, economist, contabil, manager, director general, operator, casier, operator calculator, gestionar, agent vanzari .

BestJobs Index masoara cresterea pietei muncii din Romania raportat la perioada de referinta. Este calculat tinand cont de cresterea numarului de anunturi dintr-un domeniu, raportat la cresterea totala. Sunt luate in calcul anunturile de pe bestjobs, cele din presa scrisa si de pe site-urile companiilor.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...