Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Articole juridice » Proceduri si Acte necesare pentru ... » Acte necesare pentru inscrierea in Tabloul Mediatorilor autorizati

Acte necesare pentru inscrierea in Tabloul Mediatorilor autorizati

  Publicat: 19 Oct 2012       7085 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro        Secţiunea: Proceduri si Acte necesare pentru ...  


Acte necesare pentru inscrierea in Tabloul Mediatorilor autorizati

Grupare de persoane fizice sau juridice organizata pe baza unui statut in vederea realizarii unui scop comun (stiintific, cultural, artistic, sportiv).
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.

Cerere de inscriere in Tabloul Mediatorilor - original (Anexa 2B), conform modelului de pe site-ul Consiliului de Mediere [descarca].


Cererea va fi insotita de urmatoarele acte:
1) Declaratie pe propria raspundere (Anexa 2C) cu privire la inregistrarea in evidentele fiscale a activitatii de mediere si a formei de exercitare a profesiei de mediator - original [descarca].
2) Dovada inscrierii sau a solicitarii de inscriere intr-o asociatie profesionala inscrisa in Registrul National de Evidenta a Organizatiilor din Domeniul Medierii - copie .
3) Declaratie pe propria raspundere privind datele de inscriere in Tabloul Mediatorilor (Anexa 2A) - original [descarca].


NOTA:
Hotararea Consiliului de Mediere, autorizatia, legitimatia si inscrierea in Tabloul Mediatorilor se pot solicita concomitent, cu respectarea cerintelor de la punctele A si B ale prezentului GHID.
Actele se depun la sediul Consiliului de Mediere din Str. Piata Sfantul Stefan, nr. 7, sector 2, Bucuresti sau expedia, la aceeasi adresa, prin serviciile de posta sau curierat.
Dosarul va fi inregistrat in Registrul de intrari al Consiliului de Mediere si fiecare solicitant va primi dovada inregistrarii acestuia.
Toate documentele vor fi depuse in fotocopie, certificate ``conform cu originalula€™a€™, semnate in original de titular si indosariate in dosar de carton alb cu sina.
Actele de autorizare se pot ridica personal, prin mandatar in baza unei procuri autentice cu mandat special in acest sens, in original sau prin curier cu plata la destinatar.
In cazul modificarii, schimbarii sau incetarii formei de exercitare a profesiei, mediatorul autorizat va depune la Consiliul de Mediere o cerere insotita de documente mentionate la art.43 alin 3 din Regulamentul de Organizare si Functionare.

Citeşte mai multe despre:    Mediere    Mediator    Legea 192/2006    Tabloul Mediatorilor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Transmiterea unor date personale in cadrul unui dosar aflat pe rolul instantelor de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Instalarea unui sistem de supraveghere video de catre primarie, care nu respecta prevederile GDPR
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluirea de date unor terti, intr-un dosar aflat pe rolul instantelor judecatoresti
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluire pe intranet-ul institutiei de date din dosarul personal al salariatului
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de supraveghere audio-video portabile in activitatea politistilor locali
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

GDPR: Dezvaluirea datelor cu caracter personal ale pacientilor pe un site
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii informationale din moment ce nu reprezinta o parte integranta dintr-un serviciu global al carui element principal ar fi o prestatie de transport
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Delimitare unitati administrativ teritoriale. Atributiile instantelor judecatoresti in procedura de delimitare. Etapele delimitarii unitatilor administrativ teritoriale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 501/2 iulie 2020

Reducerea programului de lucru si a salariului in contextul reducerii temporare a activitatii impune existenta unor motive obiective care nu depind de vointa exclusiva a angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia civila nr.135/2020

Actiune in raspundere civila delictuala. Repararea prejudiciului cauzat de emiterea unor acte administrative nelegale. Inadmisibilitate
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 1016 din 2 iunie 2020

Producerea unui prejudiciu in patrimoniul angajatorului de catre un salariat al sau este de esenta raspunderii patrimoniale. Conditii raspundere patrimoniala
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia civila nr. 158 din data de 15 martie 2019