Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Articole juridice » Proceduri si Acte necesare pentru ... » Acte necesare pentru inscrierea in Tabloul Mediatorilor autorizati

Acte necesare pentru inscrierea in Tabloul Mediatorilor autorizati

  Publicat: 19 Oct 2012       5090 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro        Secţiunea: Proceduri si Acte necesare pentru ...  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Acte necesare pentru inscrierea in Tabloul Mediatorilor autorizati

Grupare de persoane fizice sau juridice organizata pe baza unui statut in vederea realizarii unui scop comun (stiintific, cultural, artistic, sportiv).
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.

Cerere de inscriere in Tabloul Mediatorilor - original (Anexa 2B), conform modelului de pe site-ul Consiliului de Mediere [descarca].


Cererea va fi insotita de urmatoarele acte:
1) Declaratie pe propria raspundere (Anexa 2C) cu privire la inregistrarea in evidentele fiscale a activitatii de mediere si a formei de exercitare a profesiei de mediator - original [descarca].
2) Dovada inscrierii sau a solicitarii de inscriere intr-o asociatie profesionala inscrisa in Registrul National de Evidenta a Organizatiilor din Domeniul Medierii - copie .
3) Declaratie pe propria raspundere privind datele de inscriere in Tabloul Mediatorilor (Anexa 2A) - original [descarca].


NOTA:
Hotararea Consiliului de Mediere, autorizatia, legitimatia si inscrierea in Tabloul Mediatorilor se pot solicita concomitent, cu respectarea cerintelor de la punctele A si B ale prezentului GHID.
Actele se depun la sediul Consiliului de Mediere din Str. Piata Sfantul Stefan, nr. 7, sector 2, Bucuresti sau expedia, la aceeasi adresa, prin serviciile de posta sau curierat.
Dosarul va fi inregistrat in Registrul de intrari al Consiliului de Mediere si fiecare solicitant va primi dovada inregistrarii acestuia.
Toate documentele vor fi depuse in fotocopie, certificate ``conform cu originalula€™a€™, semnate in original de titular si indosariate in dosar de carton alb cu sina.
Actele de autorizare se pot ridica personal, prin mandatar in baza unei procuri autentice cu mandat special in acest sens, in original sau prin curier cu plata la destinatar.
In cazul modificarii, schimbarii sau incetarii formei de exercitare a profesiei, mediatorul autorizat va depune la Consiliul de Mediere o cerere insotita de documente mentionate la art.43 alin 3 din Regulamentul de Organizare si Functionare.
Citeşte mai multe despre:    Mediere    Mediator    Legea 192/2006    Tabloul MediatorilorComentează: Acte necesare pentru inscrierea in Tabloul Mediatorilor autorizati
Alte Titluri

Legea anticoruptie: efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia ca acte de comert – aspecte de constitutionalitate si previzibilitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Legea contenciosului administrativ: atacarea ordonantelor declarate neconstitutionale – intre disciplinarea justitiabililor si incalcarea principiului neretroactivitatii legii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Numarul minim de salariati pentru constituirea unui sindicat – o incalcare a dreptului la libera asociere?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Precizari privind evaluarea functionarilor publici pentru anul 2018, conform Legii nr. 24/2019
Sursa: MCP Cabinet avocati

Precizari si atentionari privind plasarea forta de munca in strainatate
Sursa: MCP Cabinet avocati

Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
Sursa: MCP Cabinet avocati

Legea nr. 190/2018 privind masurile de aplicare a GDPR intra in vigoare
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe GherasimJurisprudenţă

RIL: Decizia ICCJ nr. 4/2019 cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 396 alin. (10) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia ICCJ nr. 12/2019: regimul suspendarii conditionate a pedepsei ca efect al aplicarii legii penale mai favorabile sub vechiul Cod Penal se mentine si dupa intrarea in vigoare a Codului Penal actual
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 220/2019 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din OUG 70/2016
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 808/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Codul de Procedura Penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei