Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » [Av. muncii] Incetarea CIM in perioada de proba. Contestatie

[Av. muncii] Incetarea CIM in perioada de proba. Contestatie

  Publicat: 28 Dec 2016       3031 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
Opinie juridica privind Incetarea CIM in perioada de proba . Contestatie

Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Contract incheiat intre un salariat si o unitate economica sau institutie prin care cel dintai se obliga sa presteze in favoarea celui din urma o anumita munca, in schimbul unui salariu.
Tranzactia este un contract prin care partile termina un proces inceput sau preintampina un proces ce se poate naste (art. 1704 Cod Civil) prin concesii reciproce, .
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Principala forma a evidentei economice. Contabilitatea inregistreaza, urmareste si controleaza numai acele laturi ale activitatii care pot fi exprimate valoric cu ajutorul etalonului banesc (rareori etaloane cantitative).
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Buna ziua. As vrea sa va scriu pes curt despre situatia mea. Sunt dat afara de la munca si as vrea sa plec cu ceva bani nu asa cu mana goala cum vrea fostul sef. Am inceput sa lucrez la aceasta firma mica unde aream doar doi angajati in 25.05.2015 dar desi am dat actele in iunie 2015 pentru a mi se face contract de munca doar in ianuarie 2016 mi sa facut acest contract . Acum inca nu am implinit 3 luni si deci sunt inca in perioada de proba, perioada in care seful se pare ca are voie sa ma trimita acasa cu o simpla notificare .
Am cateva intrebari:
1. pot castiga procesul pe care as vrea sa-l deschid impotriva firmei si in care voi demonstra cu martori, cu transferuri bancare intre firma si contul meu personal si cu inscrisuri de la contabilitate ca de fapt sunt angajat mai demult in aceasta firma decat apare in acte?

Raspuns Avocat dreptul muncii:
Desi in perioada de proba contractul individual de munca poate inceta printr-o simpla notificare, asa cum prevad dispozitiile art. 31 alin. 3 din Codul muncii, incetarea contractului individual de munca trebuie sa fie determinata de lipsa aptitudinilor dumneavoastra profesionale pentru desfasurarea activitatii pentru care ati fost angajat in cadrul societatii.
Daca angajatorul nu facedovada in acest sens, asa cum ii incumba aceasta obligatie in temeiul art. 272 din Codul muncii, notificarea de incetare a contractului de munca poate fi anulata de catre instanta de judecata .
Impotriva acestei notificari puteti formula contestatie, putand solicita Tribunalului anularea acesteia, obligarea angajatorului la reintegrarea pe postul detinut anterior incetarii contractului, obligarea la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale actualizate de la data incetarii contractului si pana la reintegrarea efectiva si, daca este cazul, plata cheltuielilor de judecata .
Contestatia poate fi formulata in termen de 45 zile calendaristice de la data comunicarii Notificarii de incetare a contractului de munca catre dumneavoastra si se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie teritoriala aveti domiciliul/resedinta.
Facem precizarea ca actiunea este scutita de la plata taxei de timbru judiciar.

*


Despre MCP Cabinet avocati: - Functionand din anul 2008, Cabinet de avocat ``Marius-Catalin Predut`` este specializat in consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentare in litigii si conflicte de munca .


Citeşte mai multe despre:    Perioada de proba    Codul muncii    avocat dreptul muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Concediul de maternitate si concediul de crestere a copilului. Aspecte practice
Sursa: MCP Cabinet avocati

Aspecte practice privind necorespunderea profesionala a salariatului
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cercetarea disciplinara a salariatilor. Legalitatea Regulamentului intern si a altor Proceduri
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Inechitatile salariale in sectorul public si in sectorul privat
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP: Legalitatea si obiectivitatea evaluarii profesionale a salariatilor
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Demisia - drept unilateral al salariatului. Mecanism juridic si consecinte
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (ep. 18): Norma de munca a salariatilor. Notiune si aspecte practice
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutJurisprudenţă

Decizie de sanctionare disciplinara. Caracterul restrictiv al dispozitiilor inscrise Codul muncii. Analiza elementelor constitutive ale abaterii disciplinare prin raportare la prevederile actului emis de angajator
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 40/06.02.2020

Litigii de munca, modificare program de lucru, lipsa acordului angajatului, prerogativa angajatorului in organizarea muncii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 214/30.06.2020

Litigii de munca - contestatie decizie de concediere; concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului, lipsa descrierii in cuprinsul deciziei a motivelor care determina concedierea - trimiterea la raportul intern al unitatii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 124/20.05.2020

Contestatie decizie de suspendare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului. Trimiterea in judecata a angajatului pentru fapte incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de apel Iasi, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 361/22.09.2020

Contract de garantie in numerar. Libertatea contractuala. Nulitatea contractului prin care angajatul se obliga sa constituie o garantie in vederea acoperirii eventualelor prejudicii aduse patrimoniului angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 350/15.09.2020