Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » [Av. muncii] Incetarea CIM in perioada de proba. Contestatie

[Av. muncii] Incetarea CIM in perioada de proba. Contestatie

  Publicat: 28 Dec 2016       2260 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
Opinie juridica privind Incetarea CIM in perioada de proba . Contestatie

Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Contract incheiat intre un salariat si o unitate economica sau institutie prin care cel dintai se obliga sa presteze in favoarea celui din urma o anumita munca, in schimbul unui salariu.
Tranzactia este un contract prin care partile termina un proces inceput sau preintampina un proces ce se poate naste (art. 1704 Cod Civil) prin concesii reciproce, .
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Principala forma a evidentei economice. Contabilitatea inregistreaza, urmareste si controleaza numai acele laturi ale activitatii care pot fi exprimate valoric cu ajutorul etalonului banesc (rareori etaloane cantitative).
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
A fost promulgat la 11.09.1865
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
A fost promulgat la 11.09.1865
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Buna ziua. As vrea sa va scriu pes curt despre situatia mea. Sunt dat afara de la munca si as vrea sa plec cu ceva bani nu asa cu mana goala cum vrea fostul sef. Am inceput sa lucrez la aceasta firma mica unde aream doar doi angajati in 25.05.2015 dar desi am dat actele in iunie 2015 pentru a mi se face contract de munca doar in ianuarie 2016 mi sa facut acest contract . Acum inca nu am implinit 3 luni si deci sunt inca in perioada de proba, perioada in care seful se pare ca are voie sa ma trimita acasa cu o simpla notificare .
Am cateva intrebari:
1. pot castiga procesul pe care as vrea sa-l deschid impotriva firmei si in care voi demonstra cu martori, cu transferuri bancare intre firma si contul meu personal si cu inscrisuri de la contabilitate ca de fapt sunt angajat mai demult in aceasta firma decat apare in acte?

Raspuns Avocat dreptul muncii:
Desi in perioada de proba contractul individual de munca poate inceta printr-o simpla notificare, asa cum prevad dispozitiile art. 31 alin. 3 din Codul muncii, incetarea contractului individual de munca trebuie sa fie determinata de lipsa aptitudinilor dumneavoastra profesionale pentru desfasurarea activitatii pentru care ati fost angajat in cadrul societatii.
Daca angajatorul nu facedovada in acest sens, asa cum ii incumba aceasta obligatie in temeiul art. 272 din Codul muncii, notificarea de incetare a contractului de munca poate fi anulata de catre instanta de judecata .
Impotriva acestei notificari puteti formula contestatie, putand solicita Tribunalului anularea acesteia, obligarea angajatorului la reintegrarea pe postul detinut anterior incetarii contractului, obligarea la plata unei despagubiri egale cu drepturile salariale actualizate de la data incetarii contractului si pana la reintegrarea efectiva si, daca este cazul, plata cheltuielilor de judecata .
Contestatia poate fi formulata in termen de 45 zile calendaristice de la data comunicarii Notificarii de incetare a contractului de munca catre dumneavoastra si se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie teritoriala aveti domiciliul/resedinta.
Facem precizarea ca actiunea este scutita de la plata taxei de timbru judiciar.

*


Despre MCP Cabinet avocati: - Functionand din anul 2008, Cabinet de avocat ``Marius-Catalin Predut`` este specializat in consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentare in litigii si conflicte de munca .


Citeşte mai multe despre:    Perioada de proba    Codul muncii    avocat dreptul muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Particularitati privind procedura concilierii in litigiile de munca
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Procedura concilierii conflictelor de munca. Suspendarea termenelor de solutionare a conflictelor de munca pe durata concilierii
Sursa: avocat Ioana Emilia | MCP Cabinet avocati

Consultantul extern specializat in legislatia muncii. Calitate, atributii si responsabilitati
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Updatarea Regulamentului intern al angajatorului cu procedura de solutionare amiabila a conflictelor de munca
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati.

Magazinul online prin prisma Regulamentului General privind protectia Datelor Personale
Sursa: avocat STOICA IOANA, BAROUL CONSTANTA

Discriminarea, victimizarea si hartuirea la locul de munca. Modificarile si completarile aduse Codului muncii prin Legea 151/2020
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Decizia nr. 30/2020 privind examinarea recursului in interesul legii privind cauza reala si serioasa a concedierii. Selectarea salariatilor ce ar urma a fi concediati
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Obligarea angajatorului la plata orelor suplimentare prestate peste programul de 4 ore/zi si a concediului de odihna
Pronuntaţă de: TRIBUNALUL IASI - SENTINtA Nr. 907 din 22 Iulie 2020

Cerere privind constatarea ca durata contractului de munca incheiat intre parti este de 8 h/zi. Reconstituirea vechimii in munca. Plata drepturilor salariale cuvenite si neachitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CONSTANTA - DECIZIA CIVILa NR. 342 din 05 noiembrie 2019

Primirea la munca a unui numar de 3 (trei) salariati in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial
Pronuntaţă de: Judecatoria PITESTI - Sentinta civila nr. 1318 din 04.03.2019

Contestare decizie de concediere. Solictare plata drepturi banesti si a indemnizatiei de concediu
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CLUJ - DECIZIA CIVILa Nr. 993 din 9 septembrie 2019