Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Conferintele UpDate Work - Avocat Predut
Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » [Av. muncii] Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

[Av. muncii] Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

  Publicat: 28 Dec 2016       1619 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Opinie juridica privind Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

Contract incheiat intre un salariat si o unitate economica sau institutie prin care cel dintai se obliga sa presteze in favoarea celui din urma o anumita munca, in schimbul unui salariu.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Caut la dvs. un sfat privind un contract de munca pe perioada determinata incheiat cu o companie renumita de telecomunicatii din Romania.
In luna iulie 2014 am semnat un contract pe perioada determinata de 6 luni de zile urmand ca in luna ianuarie 2015 sa expire. Am fost informat ca mi se va prelungi acest contract cu alte 6 luni de zile, fapt pentru care am semnat un act additional de prelungire pana in luna iulie 2015. Dupa ce a trecut si aceasta prelungire, mi s-a mai prelungit contractul tot prin act additional tot cu 6 luni de zile, urmand ca aceasta noua perioada sa expire in luna Ianuarie 2016. Acum am primit o noua instiitare ca o sa mi se prelungeasca contractul cu alte 3 luni de zile .
Mentionez ca nu am avut vreo intrerupere de contract in toata aceasta perioada si nici functia nu mi s-a modificat, avand acelasi COR.
Conform codului muncii, Capitolul 6, Art. 82, Alineatul 4 ("Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata")
As dori sa ma ajutati cu o clarificare daca se poate, si anume, daca eu am incheiat in iulie 2014 un CIM pe perioada determinata, urmat de semnarea a alte doua Acte Aditionale la contractul initial de prelungire a perioadei initiale, aceste doua acte aditionale pot fi considerate Contracte Individuale de Munca .
Va intreb acest lucru deoarece Compania pentru care lucrez continua sa imi prelungeasca contractul cu perioade determinate si nu stiu daca este OK din punct de vedere legal sa faca acest lucru.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

Raspuns Avocat dreptul muncii:
Actele aditionale la contractul individual de munca pe durata determinata nu constituie contracte distincte, ci prin intermediul acestora a fost prelungita durata initiala a contractului.
Potrivit dispozitiilor Codului muncii, contractul individual de munca pe perioada determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, insa doar pentru perioada realizarii unui proiect, program sau a unei lucrari.
Pot interveni mai multe prelungiri ale contractului individual de munca, insa durata totala a acestuia, incluzand durata prelungirilor, nu trebuie sa depaseasca 12 luni.

*


Despre MCP Cabinet avocati: - Functionand din anul 2008, Cabinet de avocat ``Marius-Catalin Predut`` este specializat in consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentare in litigii si conflicte de munca .


Citeşte mai multe despre:    contractul individual de munca pe durata determinata    Codul muncii    avocat dreptul muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Intrebari frecvente referitoare la somajul tehnic
Sursa: ITM

Evitati abuzurile! Informati-va despre suspendarea, modificarea si incetarea contractului individual de munca!
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Beneficiarii si procedura de atribuire a somajului tehnic pe perioada starii de urgenta
Sursa: MCP Cabinet avocati

Pastrati-va si protejati-va salariatii! Veti avea din nou nevoie de ei!
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Modificarea unilaterala si temporara a locului si felului muncii in contextul pandemiei cu coronavirus
Sursa: MCP Cabinet avocati

Forma si continutul contractului de munca la domiciliu, in cazul activitatii de telemunca
Sursa: MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Concedierea pe durata in care femeia salariata este gravida
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 1/2020

ICCJ - Actul de control efectuat de Curtea de Conturi nu marcheaza inceputul termenului de prescriptie a actiunii pentru raspunderea patrimoniala a salariatului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

ICCJ - Stipularea clauzei penale in CIM prin care este evaluata paguba produsa de salariat angajatorului este nula
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

ICCJ: stipularea clauzei penale in CIM sau intr-un act aditional al acestuia, prin care este evaluata paguba produsa angajatorului de salariat din vina si in legatura cu munca sa, este interzisa si este sanctionata cu nulitatea clauzei.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Prevederile art.41(1) din Codul muncii sunt incidente numai in situatia clauzelor de care partile pot sa dispuna prin acordul lor de vointa, nu si a celor privitoare la drepturi si obligatii care nu sunt negociabile, pentru ca beneficiaza de reglementare legala
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 1238, in sedinta publica din 28 februarie 2017