Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » [Av. muncii] Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

[Av. muncii] Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

  Publicat: 28 Dec 2016       2441 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Opinie juridica privind Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

Contract incheiat intre un salariat si o unitate economica sau institutie prin care cel dintai se obliga sa presteze in favoarea celui din urma o anumita munca, in schimbul unui salariu.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Caut la dvs. un sfat privind un contract de munca pe perioada determinata incheiat cu o companie renumita de telecomunicatii din Romania.
In luna iulie 2014 am semnat un contract pe perioada determinata de 6 luni de zile urmand ca in luna ianuarie 2015 sa expire. Am fost informat ca mi se va prelungi acest contract cu alte 6 luni de zile, fapt pentru care am semnat un act additional de prelungire pana in luna iulie 2015. Dupa ce a trecut si aceasta prelungire, mi s-a mai prelungit contractul tot prin act additional tot cu 6 luni de zile, urmand ca aceasta noua perioada sa expire in luna Ianuarie 2016. Acum am primit o noua instiitare ca o sa mi se prelungeasca contractul cu alte 3 luni de zile .
Mentionez ca nu am avut vreo intrerupere de contract in toata aceasta perioada si nici functia nu mi s-a modificat, avand acelasi COR.
Conform codului muncii, Capitolul 6, Art. 82, Alineatul 4 ("Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata")
As dori sa ma ajutati cu o clarificare daca se poate, si anume, daca eu am incheiat in iulie 2014 un CIM pe perioada determinata, urmat de semnarea a alte doua Acte Aditionale la contractul initial de prelungire a perioadei initiale, aceste doua acte aditionale pot fi considerate Contracte Individuale de Munca .
Va intreb acest lucru deoarece Compania pentru care lucrez continua sa imi prelungeasca contractul cu perioade determinate si nu stiu daca este OK din punct de vedere legal sa faca acest lucru.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

Raspuns Avocat dreptul muncii:
Actele aditionale la contractul individual de munca pe durata determinata nu constituie contracte distincte, ci prin intermediul acestora a fost prelungita durata initiala a contractului.
Potrivit dispozitiilor Codului muncii, contractul individual de munca pe perioada determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, insa doar pentru perioada realizarii unui proiect, program sau a unei lucrari.
Pot interveni mai multe prelungiri ale contractului individual de munca, insa durata totala a acestuia, incluzand durata prelungirilor, nu trebuie sa depaseasca 12 luni.

*


Despre MCP Cabinet avocati: - Functionand din anul 2008, Cabinet de avocat ``Marius-Catalin Predut`` este specializat in consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentare in litigii si conflicte de munca .


Citeşte mai multe despre:    contractul individual de munca pe durata determinata    Codul muncii    avocat dreptul muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Dialogurile MCP (IX): Incetarea abuziva a contractului de munca in perioada de proba
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VII): Legalitatea testarii obligatorii a salariatilor pentru prezenta la locul de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VI): Activarea clauzei de neconcurenta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Lipsa consimtamantului persoanei vizate pentru transmiterea de date personale catre instanta de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCPJurisprudenţă

Decizie de sanctionare disciplinara. Caracterul restrictiv al dispozitiilor inscrise Codul muncii. Analiza elementelor constitutive ale abaterii disciplinare prin raportare la prevederile actului emis de angajator
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 40/06.02.2020

Litigii de munca, modificare program de lucru, lipsa acordului angajatului, prerogativa angajatorului in organizarea muncii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 214/30.06.2020

Litigii de munca - contestatie decizie de concediere; concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului, lipsa descrierii in cuprinsul deciziei a motivelor care determina concedierea - trimiterea la raportul intern al unitatii
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 124/20.05.2020

Contestatie decizie de suspendare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului. Trimiterea in judecata a angajatului pentru fapte incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de apel Iasi, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 361/22.09.2020

Contract de garantie in numerar. Libertatea contractuala. Nulitatea contractului prin care angajatul se obliga sa constituie o garantie in vederea acoperirii eventualelor prejudicii aduse patrimoniului angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 350/15.09.2020