Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » [Av. muncii] Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

[Av. muncii] Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

  Publicat: 28 Dec 2016       2086 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Opinie juridica privind Prelungirea contractului individual de munca pe perioada determinata

Contract incheiat intre un salariat si o unitate economica sau institutie prin care cel dintai se obliga sa presteze in favoarea celui din urma o anumita munca, in schimbul unui salariu.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Caut la dvs. un sfat privind un contract de munca pe perioada determinata incheiat cu o companie renumita de telecomunicatii din Romania.
In luna iulie 2014 am semnat un contract pe perioada determinata de 6 luni de zile urmand ca in luna ianuarie 2015 sa expire. Am fost informat ca mi se va prelungi acest contract cu alte 6 luni de zile, fapt pentru care am semnat un act additional de prelungire pana in luna iulie 2015. Dupa ce a trecut si aceasta prelungire, mi s-a mai prelungit contractul tot prin act additional tot cu 6 luni de zile, urmand ca aceasta noua perioada sa expire in luna Ianuarie 2016. Acum am primit o noua instiitare ca o sa mi se prelungeasca contractul cu alte 3 luni de zile .
Mentionez ca nu am avut vreo intrerupere de contract in toata aceasta perioada si nici functia nu mi s-a modificat, avand acelasi COR.
Conform codului muncii, Capitolul 6, Art. 82, Alineatul 4 ("Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata")
As dori sa ma ajutati cu o clarificare daca se poate, si anume, daca eu am incheiat in iulie 2014 un CIM pe perioada determinata, urmat de semnarea a alte doua Acte Aditionale la contractul initial de prelungire a perioadei initiale, aceste doua acte aditionale pot fi considerate Contracte Individuale de Munca .
Va intreb acest lucru deoarece Compania pentru care lucrez continua sa imi prelungeasca contractul cu perioade determinate si nu stiu daca este OK din punct de vedere legal sa faca acest lucru.
Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

Raspuns Avocat dreptul muncii:
Actele aditionale la contractul individual de munca pe durata determinata nu constituie contracte distincte, ci prin intermediul acestora a fost prelungita durata initiala a contractului.
Potrivit dispozitiilor Codului muncii, contractul individual de munca pe perioada determinata poate fi prelungit si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, insa doar pentru perioada realizarii unui proiect, program sau a unei lucrari.
Pot interveni mai multe prelungiri ale contractului individual de munca, insa durata totala a acestuia, incluzand durata prelungirilor, nu trebuie sa depaseasca 12 luni.

*


Despre MCP Cabinet avocati: - Functionand din anul 2008, Cabinet de avocat ``Marius-Catalin Predut`` este specializat in consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentare in litigii si conflicte de munca .


Citeşte mai multe despre:    contractul individual de munca pe durata determinata    Codul muncii    avocat dreptul muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Contract individual de munca, Model 2021. PDF si Word editabil
Sursa: MCP Cabinet avocati

Particularitati privind procedura concilierii in litigiile de munca
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Procedura concilierii conflictelor de munca. Suspendarea termenelor de solutionare a conflictelor de munca pe durata concilierii
Sursa: avocat Ioana Emilia | MCP Cabinet avocati

Consultantul extern specializat in legislatia muncii. Calitate, atributii si responsabilitati
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Updatarea Regulamentului intern al angajatorului cu procedura de solutionare amiabila a conflictelor de munca
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati.

Magazinul online prin prisma Regulamentului General privind protectia Datelor Personale
Sursa: avocat STOICA IOANA, BAROUL CONSTANTA

Discriminarea, victimizarea si hartuirea la locul de munca. Modificarile si completarile aduse Codului muncii prin Legea 151/2020
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Decizia nr. 30/2020 privind examinarea recursului in interesul legii privind cauza reala si serioasa a concedierii. Selectarea salariatilor ce ar urma a fi concediati
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Obligarea angajatorului la plata orelor suplimentare prestate peste programul de 4 ore/zi si a concediului de odihna
Pronuntaţă de: TRIBUNALUL IASI - SENTINtA Nr. 907 din 22 Iulie 2020

Cerere privind constatarea ca durata contractului de munca incheiat intre parti este de 8 h/zi. Reconstituirea vechimii in munca. Plata drepturilor salariale cuvenite si neachitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CONSTANTA - DECIZIA CIVILa NR. 342 din 05 noiembrie 2019

Primirea la munca a unui numar de 3 (trei) salariati in afara programului de lucru stabilit in cadrul contractelor individuale de munca cu timp partial
Pronuntaţă de: Judecatoria PITESTI - Sentinta civila nr. 1318 din 04.03.2019

Contestare decizie de concediere. Solictare plata drepturi banesti si a indemnizatiei de concediu
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CLUJ - DECIZIA CIVILa Nr. 993 din 9 septembrie 2019