Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Articole juridice » CEDO. Justitie Europeana » Strategia Lisabona

Strategia Lisabona

  Publicat: 07 Oct 2009       5589 citiri       Sursa: EuroAvocatura        Secţiunea: CEDO. Justitie Europeana  


Consiliul European este termenul folosit pentru a denumi intalnirile periodice ale Sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.
Pentru a veni in intampinarea problemelor cu care se confrunta Uniunea Europeana, statele membre ale Uniunii Europene au lansat cu prilejul Consiliul European din 23-24 martie 2000, Strategia Lisabona.

Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale Ón interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Ansamblu de cunostinte stiintifice si tehnice puse la dispozitia producatorilor agricoli, a fermierilor si a tuturor celor implicati in activitati cu profil agricol pentru a fi implementate in practica.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,

Scopul declarat al acestei strategii este acela de a revigora politicile comunitare, pe fondul a doua prvocari majore care afectau economia si societatea: globalizarea si dezvoltarea cu repeziciune a societatii informationale. Procesul de globalizare implica cresterea concurentei in toate sectoarele economiei. Dezvoltarea societatii informationale presupune o reforma radicala a sistemului de educatie din Europa si asigurarea invatarii pe tot parcursul vietii pentru cetatenii europeni.
Obiectivul central al Strategiei Lisabona, respectiv acela de a transforma Uniunea in cea mai competititva si dinamica economie din lume pana in anul 2010, a fost reformulat in anul 2005, cu ocazia efectuarii evaluarii pe termen mediu a Strategiei.

Obiectivul Strategiei Lisabona relansate isi propune transformarea Uniunii intr-un spatiu mai atractiv pentru investitii si munca, promovarea cunoasterii si inovarii si crearea de locuri de munca mai numeroase si mai bune . Pentru perioada de programare financiare 2007-2013, statelor membre li s-a solicitat alocarea anumitor sume din fondurile structurale pe care urmeaza sa le primeasca pentru finantarea proiectelor legate de indeplinirea obiectivelor Strategiei Lisabona. Astfel, fiecare Stat Membru a fost nevoit elaboraze Programul National de Reforme pentru Strategia Lisabona Relansata.

In acest context, Romania a elaborat - in conformitate cu recomandarile Comisiei Europene si practica celorlalte state membre - Programul National de Reforme pentru Strategia Lisabona Relansata.Citeşte mai multe despre:    Consiliul European    Strategia Lisabona

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Codul de practici al statisticilor europene
Sursa: EuroAvocatura.ro

Principiul Precautiei in dreptul comunitar
Sursa: Bogdan-Alex Arghir. Auditor de justitie

Tratatul de la Lisabona si Curtea de Justitie a Uniunii Europene
Sursa: CVRIA

Institutiile europene in Tratatul de la Lisabona
Sursa: Europa.euJurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei