Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Legislaţie » Legislatie Fiscala » OUG 71/2012 privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate de achizitii publice centralizata

OUG 71/2012 privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate de achizitii publice centralizata

  Publicat: 07 Dec 2012       3589 citiri        Secţiunea: Legislatie Fiscala  


Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Ordonanta de urgenta 71/2012 privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate de achizitii publice centralizata

Publicata in Monitorul Oficial nr. 794 din 26 noiembrie 2012

1. Aptitudine a persoanei de a-si da seama de sensul, importanta si urmarile actiunilor pe care le savarseste, precum si de a-si dirija liber vointa, potrivit cu scopurile urmarite.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modificarea Codului de procedură penală
Lista electorala - lista ce cuprinde toti alegatorii care isi exercita dreptul de vot in cadrul unei sectii de votare;
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Data calendaristica a unui inscris sub semnatura privata, care nu poate fi contestata de terti.
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Avand in vedere necesitatea de a reduce pierderile nejustificate si de a echilibra raportul dintre veniturile alocate sistemului de sanatate si cheltuielile efective facute pentru achizitia de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protectie, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto, prin obtinerea unor produse de calitate la preturi cat mai mici,
luand in considerare:
necesitatea transformarii intr-un timp scurt a Ministerului Sanatatii intr-un integrator al derularii procedurilor de achizitie de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protectie, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto necesare unitatilor sanitare cu paturi si serviciilor de ambulanta pentru desfasurarea activitatii medicale pentru anul 2013;
faptul ca sistemul de achizitii centralizate este folosit de mai multe state din Europa care au obtinut reduceri de preturi consistente, de aproximativ 10-30%.
In cazul in care nu se va recurge la organizarea achitiilor publice printr-un sistem centralizat care sa asigure folosirea eficienta si cu maxima responsabilitate a resurselor financiare alocate, consecintele negative asupra pacientilor vor deveni evidente prin scaderea calitatii serviciilor medicale si insatisfactie declarata a acestora fata de sistemul medical.

Avand in vedere ca acestea reprezinta elemente ce vizeaza interesul public si constituie situatii de urgenta si extraordinare,
in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta .


Art. 1
Se desemneaza Ministerul Sanatatii ca fiind unitate de achizitii publice centralizata.

Art. 2
(1) Unitatea de achizitii publice centralizata prevazuta la art. 1 incheie acorduri-cadru in numele si pentru unitatile sanitare publice din reteaua Ministerului Sanatatii si reteaua autoritatilor administratiei publice locale.
(2) In baza acordurilor-cadru atribuite de unitatea de achizitii publice centralizata, unitatile sanitare publice incheie si deruleaza contracte subsecvente, cu avizul Ministerului Sanatatii.
(3) Prevederile prezentei ordonante de urgenta nu se aplica achizitiilor a caror sursa de finantare este asigurata din fonduri alocate de autoritatile administratiei publice locale, donatii, sponsorozari si fonduri din proiecte cu finantare rambursabila si nerambursabila.
(4) La solicitarea ministerelor sau a institutiilor publice cu retea sanitara proprie pot fi incluse in acest sistem centralizat si unitatile sanitare publice cu paturi din subordinea acestora.

Art. 3
(1) Unitatea de achizitii publice centralizata incheie acorduri-cadru pentru achizitia centralizata la nivel national de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protectie, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto.
(2) Lista medicamentelor, materialelor sanitare, echipamentelor medicale, echipamentelor de protectie, a serviciilor, combustibililor si lubrifiantilor pentru parcul auto pentru care se organizeaza proceduri de achizitie centralizate se aproba, in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, prin ordin al ministrului sanatatii si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(3) Atribuirea acordurilor-cadru de catre unitatea de achizitii publice centralizata nu necesita dovedirea existentei sumelor necesare efectuarii platilor.

Art. 4
(1) Unitatea de achizitii publice centralizata efectueaza achizitii la nivel national incepand cu a 10-a zi de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(2) Pana la finalizarea implementarii la nivel national a sistemului centralizat de achizitii de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protectie, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto, Ministerul Sanatatii poate aproba, in semestrul I al anului 2013, prin exceptie, desfasurarea de achizitii de catre unitatile sanitare publice.

Art. 5
(1) Pentru implementarea unui sistem centralizat la nivel national de achzitionare de medicamente, materiale sanitare, echipamente medicale, echipamente de protectie, servicii, combustibili si lubrifianti pentru parcul auto, in termen de 10 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Sanatatii emite norme metodologice.
(2) Normele metodologice mentionate la alin. (1) se aproba prin ordin al ministrului sanatatii si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Afişează OUG 71/2012 privind desemnarea Ministerului Sanatatii ca unitate de achizitii publice centralizata pe o singură paginăCiteşte mai multe despre:    OUG 71/2012    Ministerul Sanatatii    Ordonator de credite    Licitatie publica    Achizitii publice

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Jurisprudenţă

Competenta este atrasa de obiect, iar nu de catre partile atrase in proces de catre reclamant sau de catre natura drepturilor care se pot naste ulterior in patrimoniul reclamantului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 14 din data de 10 ianuarie 2020

Reguli si exceptii privind cumulul sporurilor in domeniul medical
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Alba Iulia Sectia I civila, Decizia nr. 42/2017, in sedinta publica din data de 18 Ianuarie 2017.

Anulare hotarare arbitrala. Depasirea cuantumului valoric al contractului pentru distribuirea de medicamente
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizie nr.13 din data 28.03.2011

Constatarea incadrarii in locuri de munca in conditii deosebite. Eliberarea adeverintelor si efectuarea mentiunilor corespunzatoare in carnetul de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj - Sentinta civila nr. 3564/15.03.2011 din data 10.05.2011Articole Juridice

Dreptul cetatenilor UE inactivi din punct de vedere economic de a fi afiliati la sistemul public de asigurari de sanatate al statului membru gazda
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Recunoasterea si aplicarea sporului pentru conditii de munca in domeniul sanatatii si asistentei sociale. Dispozitii legale incidente si paralizante
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Riscul persoanelor care comercializeaza produse expirate sau fara documente
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Cauza TATU revine in dezbaterea profesionistilor in drept
Sursa: EuroAvocatura.ro - Avocat dr. Razvan Viorescu

Procedura si Actele necesare pentru infiintarea unitatilor farmaceutice (farmacii, depozite si drogherii)
Sursa: EuroAvocatura.ro