Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita - Retinere pentru luare de mita, abuz in serviciu s.a.

Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita - Retinere pentru luare de mita, abuz in serviciu s.a.

  Publicat: 24 Aug 2012       1824 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Depasire a legalitatii,
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomita au dispus, la data de 23 august 2012, retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor ANDREI MARIAN ADRIAN, CHITOIU MARIAN, DINU CRISTINEL, DINU DOREL DANUT si MICU GABRIEL, (agenti de politie in cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Ialomita) sub aspectul savarsirii infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.

Inculpatii urmeaza sa fie prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile .

Probatoriul administrat in cauza pana la acest moment al urmaririi penale a relevat urmatoarea situatie de fapt:

In cursul lunii aprilie 2012, in timpul serviciului de patrulare, inculpatii au primit diferite sume de bani de la mai multi conducatori auto ce au incalcat normele legale in materia circulatiei pe drumurile publice, in scopul de a nu-si indeplini indatoririle de serviciu, respectiv de a nu le aplica sanctiunile contraventionale corespunzatoare faptelor savarsite.

Totodata, inculpatul DINU CRISTINEL a desfasurat operatiuni financiare ca acte de comert in legatura cu o societate comerciala in scopul obtinerii pentru sine sau pentru membrii familiei sale, de bani sau alte foloase.Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Tribunalul Ialomita    Retinere    Luare de mita    Abuz in serviciu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

15 iunie 2021 este data limita pana la care se pot depune declaratiile de avere si de interese anuale
13 Jun 2021 | 691

HG nr. 426/2020, privind actualizarea standardelor de cost pentru serviciile sociale
06 Jun 2020 | 1299

Inspectia Muncii: Campanie nationala pentru verificarea agentilor de plasare a fortei de munca in strainatate
31 May 2020 | 687

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 1532

CEDO: Incalcari ale drepturilor unei mame si ale copiilor ei retinuti in regim de detentie a imigrantilor
23 Oct 2019 | 942

Ajutoare de urgenta in valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs in judetul Ialomita
11 Oct 2019 | 671Articole Juridice

Hotarare definitiva pronuntata intr-un litigiu privind nerespectarea dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Conditiile in care se poate construi pe un teren privat cu functiunea de spatiu verde, dupa suspendarea PUZ-urilor coordonatoare de sector
Sursa: Roxana Dudau, Partener Asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar din cadrul Radu si Asociatii SPRL

Serviciul de garda. Organizarea timpului de lucru in cazul activitatilor exercitate de militari
Sursa: EuroAvocatura.ro

Persoanele juridice de drept public pot fi raspunzatoare pentru daunele aduse mediului cauzate prin activitati desfasurate in interesul colectivitatii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Contract de vanzare-cumparare cu drept de habitatie viagera. Actiune in rezolutiune. Neindeplinirea culpabila a obligatiei privind asigurarea folosintei imobilului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 331 din 6 februarie 2020

Hotararea de validare a popririi are ca efect iesirea fortata a sumei urmarite din patrimoniul debitorului in cel al creditorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Decizia civila nr. 339 din data de 05 Iunie 2020

Procedurile de control ale ITM nu trebuie sa fie insotite de o sanctiune care sa fie atat de disproportionata fata de gravitatea incalcarii
Pronuntaţă de: Judecatoria Campina - Sentinta civila nr. 1062 din data de 01 Aprilie 2019

Nicio retinere din salariu nu poate fi operata in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Decizia civila nr. 339 din data de 05 iunie 2020