Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Fostul viceprimar al Municipiului Tarnaveni a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Fostul viceprimar al Municipiului Tarnaveni a fost trimis in judecata de procurorii DNA

  Publicat: 06 Sep 2012       1691 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Tirgu Mures au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor CHINDRIS OVIDIU AUREL GAVRIL, viceprimar al Municipiului Tarnaveni, jud. Mures in perioada 2004-2008,

Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Obligatie ce revine partilor dintr-un proces de a face dovada imprejurarilor, faptelor, afirmatiilor, sustinerilor pe care isi intemeiaza pretentiile ori apararile prezentate in fata organului de jurisdictie.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procedura de impartire a patrimoniului cu prilejul lichidarii societatii ca urmare a fuziunii sau a dizolvarii acesteia, ce are ca obiect realizarea elementelor de activ
Intreprindere comuna. Asociatie de intreprinderi sau de persoane fizice, constituita pentru a realiza un anumit proiect de afacere. Conform regulilor de concurenta comunitare, „intreprinderile comune” sunt intreprinderi controlate in comun de catre cel putin alte doua intreprinderi.
Persoana fizica sau juridica proprietara a uneia sau mai multor actiuni emise de o societate comerciala pe actiuni sau in comandita pe actiuni.
Activitatea sau ansamblul de activitati organizate de o autoritate a administratiei publice ori de o institutie publica sau autorizata/autorizate ori delegata de aceasta, in scopul satisfacerii unei nevoi cu caracter general sau a unui interes public, in mod regulat si continuu.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

STANCIU DANIL, consilier in Consiliul Local al Municipiului Tarnaveni, jud. Mures, in perioada 2000-2004, MICSA IOAN, consilier in Consiliul Local al Municipiului Tarnaveni, jud. Mures, in perioada 2004-2008, BLANARU STEFAN, secretar al Municipiului Tarnaveni, jud. Mures, in perioada 1992-2011, ANI VASILE, director la SC COMUNALE SA Tarnaveni, in perioada 2003-2004, in prezent director SC COMPANIA AQUASERV SA - Sucursala Tarnaveni si ROMAN CLAUDIU, consilier juridic la Directia Generala a Finantelor Publice (D.G.F.P.) Mures, in perioada 2002-2005, in prezent sef Serviciu in cadrul Directiei Generale Juridice a Ministerului Finantelor Publice in sarcina carora s-a retinut infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand autoritatii publice sau institutiilor publice in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora savarsita de cei care au atributii de conducere, de administrare, de gestionare, de executare silita, de reorganizare ori lichidare judiciara.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunilor noiembrie-decembrie 2004, inculpatii Chindris Ovidiu Aurel Gavril, presedinte al comisiei de negociere, viceprimar al Municipiului Tarnaveni, in acea perioada, Stanciu Danil, Micsa Ioan, Ani Vasile, Blanaru Stefan si Roman Claudiu - membri ai comisiei de negociere, au aprobat vanzarea catre o alta societate comerciala a activelor SC COMUNALE SA, firma al carei actionar unic era Municipiul Tarnaveni si care asigura serviciul public de transport persoane, la un pret subevaluat reprezentand aproximativ o treime de valoare reala (33,91% din valoare). In aceasta modalitate, firma cumparatoare a obtinut foloase necuvenite in valoare totala de 1.071.687,5 lei RON, reprezentand diferenta dintre valoarea reala a activelor si pretul de vanzare.

Municipiul Tarnaveni s-a constituit parte civila in procesul penal, fara a preciza pana la finalul cercetarilor cuantumul pretentiilor civile. In vederea recuperarii prejudiciului cauzat, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Chindris Ovidiu Aurel Gavril, Stanciu Danil, Micsa Ioan, Blanaru Stefan, Ani Vasile si Roman Claudiu.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Tirnaveni.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    DNA    Trimitere in judecata    Judecatoria Tirnaveni    Sechestru asigurator

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 759

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru „fapte de coruptie” incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 941

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 456

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 862

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 982

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 610Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Suspendarea raportului de serviciu in cazul savarsirii de infractiuni de catre functionarii publici. Legalitatea desfasurarii unei activitati in domeniul privat
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Conditiile dobandirii calitatii de ”victima indirecta” in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Jurisprudenţă

Respingerea ca tardiva a cererii de incuviintare a probelor formulata in fata instantei de judecata
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 537 din 25 februarie 2020

Suspendarea raportului de serviciu al functionarului public. Conditii
Pronuntaţă de: Tribunalul ARGES - Sentinta civila nr. 292/17.07.2020

Efectele fiscale ale cesiunii de creanta. Importanta determinarii caracterului cert sau incert al creantei preluate in determinarea corecta a impozitului pe profit
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 2536 din 16 iunie 2020

Dovedirea faptei ce reprezinta abatere disciplinara. Sarcina probei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - Decizie civila nr. 1343/07.03.2019