Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT Calarasi: 33 de perchezitii intr-un caz de evaziune fiscala cu motorina

DIICOT Calarasi: 33 de perchezitii intr-un caz de evaziune fiscala cu motorina

  Publicat: 12 Sep 2012       1614 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Denumire data monedei unice europene.
Procurorii DIICOT Calarasi si ofiteri de politie judiciara efectueaza marti 33 de perchezitii in locuinte si sedii ale unor societati comerciale din judetele Calarasi, Constanta, Sibiu, Giurgiu, Prahova, Alba, Valcea si Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari, printre care se afla si angajati de la Vama Calarasi, ce a prejudiciat statul cu 5 milioane de euro prin trafic cu motorina.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Distinct de TVA in toate statele exista taxe speciale de consumatie care "lovesc" numai anumite produse.
Denumire data monedei unice europene.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,

La sediul DIICOT vor fi audiate 12 persoane, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, invinuitii au constituit o grupare vizand prejudicierea bugetului de stat prin sustragerea de la plata accizelor aferente operatiunilor comerciale efectuate cu motorina Euro 5, comercializata pe piata interna.

In fapt, membrii gruparii au achizitionat cantitatea de peste 11.000 tone motorina Euro 5, in regim suspensiv de la plata accizelor, in scopul transformarii in produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu si motorina Navo, prin antrepozitul fiscal situat in municipiul Calarasi.

In realitate, motorina era comercializata prin intermediul unor societati comerciale, care detineau statii de distributie a carburantilor, pe circuitul comercial fiind interpuse si societati comerciale tip "fantoma", fiind utilizate documente contabile din care sa rezulte in mod nereal ca au fost achitate accizele.

Activitatea gruparii a fost sprijinita de functionari vamali din cadrul DJAOV Calarasi, prin efectuarea unor controale formale la societatile comerciale implicate si prin asigurarea unor spatii necesare functionarii societatilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de euro.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Calarasi si IPJ Calarasi, avand sprijinul BCCO Bucuresti, BCCO Alba si BCCO Constanta.

Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SRI si DGIPI.Citeşte mai multe despre:    Evaziune fiscala    Motorina    DIICOT    Accize

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 447

Guvernul a marit suma acordata de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura
05 Oct 2019 | 443

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 2 octombrie 2019
02 Oct 2019 | 533

Ministerul Energiei a aprobat Sistemul de monitorizare prin esantionare a calitatii benzinei si motorinei precum si procedura de implementare a acestuia
02 Sep 2019 | 351

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 24 iulie 2019
24 Jul 2019 | 437

Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.
18 Jul 2019 | 243Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Interconectarea bazelor de date si evaziunea fiscala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Munca la negru definitie, forme, avantaje si dezavantaje, sanctiuni
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Dreptul de deducere a TVA este conditionat de completarea in facturi a elementelor obligatorii prevazute de lege si-sau cu alte documente justificative anexate acestor facturi
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal Decizia nr. 2718/2019

ICCJ. Fals in inscrisuri sub semnatura privata. Continutul infractiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Sentinta nr. 263/CA/2016 -Actiune in Contencios administrativ S.D. - S.A. impotriva Guvernului Romaniei si intervenientului Ministerul Finantelor Publice
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Oradea

Decizia C.C.R. nr. 331/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 74/2013
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei